1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Stinger u SAD odmah jeftiniji za 6.800 USD
Novi Stinger u SAD odmah jeftiniji za 6.800 USD
1

Novi Stinger u SAD odmah jeftiniji za 6.800 USD

635
1
Podelite sa prijateljima:

Sa kompanijom Kia i njihovim marketing kampanjama, kupac nikada nije načisto, a kada je tako, obično je taj isti kupac na šteti. Naravno, ukoliko se opredeli za kupovinu. Setimo se samo “beskamatnog kreditiranja”, “garancije”, “first minute ponuda” i slično. Sada nam vesti stižu sa američkog tržišta da je, odmah nakon početka prodaje, sa početnom cenom od 32.800 američkih dolara za model sa dvolitarskim benzinskim agregatom, usledio popust od čak 6.800 zelenih novčanica za opremljenije verzije, ukoliko se kupovina izvrši na lizing (ili se iznajmi).

Iako nije nigde navedeno da se radi o sponzorisanom članku, što očigledno jeste, ugledni američki portal Jalopnik je preneo ovu “vest” , uz link ka distributeru i uz procenu da se radi o izvanrednoj kupovini. Apsolutno nijedan detalj ponude nije prezentovan, niti je moguće zaključiti koja je ekonomska suština biznis predloga, odnosno zašto je ovako impozantan popust odobren na potpuno novo vozilo, niti zašto važi samo za takav vid kupovine.

Sniženje cene potpuno novog modela na tržištu, pa još za 15 i više procenata, svakako ne uliva poverenje u očima razumnog kupca. Da li je početna cena neosnovano uvećana, kako bi se kasnije odobravali “veliki popusti” na “redovne cene”, ili je prodaja krenula loše, mimo očekivanja proizvođača, ili promovisan vid prodaje u sebi krije značajan iznos troškova, koji nisu lako vidljivi prosečnom kupcu, ne znamo.

Ali, jedno je sigurno, što je ponuda manje dokumentovana i teže logički shvatljiva, sa aspekta ekonomske suštine, veće su šanse da će kupac platiti proizvod ili uslugu, mnogo više nego što ona vredi.

Zato, generalno pravilo, i to ne samo u poslovnim kombinacijama, već i u realnom životu: u poslove koje ne razumete, ili ne možete da sagledate u potpunosti, nemojte ni da ulazite.

 

 

(635)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Klasika za njih.
Ne mislim da su im kola loša (konfekcija, kao i sva ostala), ali, njihova prodajna politika, taj način iskazivanja cena, to je … čisto potcenjivanje zdravoga razuma.