1. Home
  2. Vesti
  3. Ruski električni Mustang Fastback sa 840 ks
Ruski električni Mustang Fastback sa 840 ks
0

Ruski električni Mustang Fastback sa 840 ks

675
0
Podelite sa prijateljima:

Još jedan ruski koncept električnog automobila dolazi u „old school“ američkoj formi.

Sećamo se Kalašnjikova, koji je predstavio svoj prototip karakterističnog stajlinga. Međutim, novi električni model stiže sa „fasadom“ u vidu američkog „muscle“ klasika. Reč je o Ford Mustangu, kojeg će Rusi u potpuno električnoj formi predstaviti pre samog Forda? Ipak, ono što je u svemu najzanimljivije je da je novajlija baziran na Mustang Fastbacku iz 1967.

Proizvođač koji je u pitanju je poznat kao Aviar, a mada su specifikacije u ovom momentu još uvek „efemerne“, svakako su impresivne. Aviar bi trebalo da sprint do „stotke“ obavlja ispod 2,5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h. Raspolaže s 840 ks, uz sjajnu autonomiju od 500 kilometara. Pogone ga dva elektromotora, uparena s baterijom od 100 kWh.

Da bi izvukao navedeni dometi i snagu iz dotične konfiguracije, Aviar planira da automobil napravi isključivo od aluminijuma i ugljeničnih vlakana. Takođe, u igri je vazdušno ogibljenje koje je u stanju da podešava klirens u rasponu od 7 centimetara. Pored toga, kabinu krasi ekran od 17 inča. Sve podseća na Teslu Model S u retro Mustang formi, što nije nimalo loše, naprotiv.

Hit dolazi u vidu zvuka, jer će kompanija ugraditi „izduv“ koji će proizvoditi note Shelbyja GT500!?

AutoRepublika

 

(675)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments