1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen krosover srednje veličine Geely Galaxy E5
Predstavljen krosover srednje veličine Geely Galaxy E5
3

Predstavljen krosover srednje veličine Geely Galaxy E5

173
3
Podelite sa prijateljima:

Ovo je četvrti model elektrifikovane porodice Galaxy, koji se pojavio početkom lanske godine. Već postoji krosover Galaxy L7, kao i sedani Galaxy L6 i Galaxy E8.

Ime novog modela izabrano je u skladu sa originalnim sistemom označavanja porodice: slovo E označava električno vozilo (slovo L označava hibride koji se mogu puniti), a neparni broj označava krosover.

Hibrid Galaxy L7 u velikoj meri deli komponente sa drugom generacijom benzinskog krosovera imena Geely Atlas, a novi Galaxy E5 jeste nezavisni model.

I malo je kompaktniji: dužina iznosi 4.615 mm, širina 1.901 mm, visina 1.670 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2.750 mm u odnosu na 2.785 mm za „sedmicu“. Osnovni točkovi su 19-inčni.

Ali dizajn se ističe poljem LED tačaka umesto rešetke hladnjaka i velikih nosača na prednjem braniku. Inače, nema agresije ili oštrih uglova, samo glatki i aerodinamični oblici koji su postali glavni elementi na modernim električnim vozilima. Skrivene ručke na vratima i integrisana zadnja svetla takođe će pomoći da se E5 uklopi u gomilu električnih krosovera srednje veličine.

Ni unutra nije bilo mesta za dizajnerske užitke. Geely Galaxy E5 ima poznatu unutrašnju arhitekturu sa masivnim centralnim tunelom, malim ekranom instrument table i ogromnim ekranom multimedijskog sistema. Ugrađenu elektroniku pokreće Flyme OS, poznat po telefonima Meizu, jer je holding Geely kupio ovog proizvođača elektronike pre dve godine. Čip Dragon Eagle-1 od 7 nm sopstvenog dizajna odgovoran je za brzinu celog sistema.

Prednja sedišta se nazivaju maršmelou: opremljena su grejanjem, ventilacijom, masažom i višestrukim električnim podešavanjima. Wanosov audio sistem za „surround“ zvuk ima 16 nezavisno pojačanih zvučnika, sa dva zvučnika postavljena u naslonima za glavu prednjih sedišta.

Krosover Geely Galaxy E5 je izrađen na platformi GEA (Geeli Electric Architecture), koja je varijacija već poznate arhitekture SEA.

Kapacitet trakcione baterije, domet i snaga punjenja još nisu otkriveni. Poznato je samo da je krosover mase 1.630 kg opremljen jednim elektromotorom snage 217 KS. Maksimalna brzina je 175 km/h. Ostale modifikacije se očekuju naknadno.

Geely Galaxy E5 će se pojaviti na kineskom tržištu u drugoj polovini godine, očekivani raspon cena je 21-28 hiljada dolara.

Pored toga, Galaxy E5 ima tu „čast“ da postane prvi izvozno orijentisan model u porodici. U tu svrhu, verzije sa levim i desnim volanom se čak pripremaju i testiraju istovremeno.

AutoRepublika

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zex

Kinezi izbaciju automobile ko da su igračke za decu a ne vozila 🤣
Stvarno jim je industrija najjača nema šta

BB

Meni zanimljiv…

Matija

Da li ste primetili sledeci detalj – tackice na prednjoj povrsini vozila? Izgleda da Kinezi pocinju da razmisljaju o jednom veoma vaznom a za njih novom detalju za identifikaciju vozila – karakteristicna „maska hladnjaka“! Do sada je ova povrsina kod njih bila sasvim glatka i bez ikakvih obelezja! 🙂