1. Home
  2. Prezentacije
  3. Jaguar XE restilizovan
Jaguar XE restilizovan

Jaguar XE restilizovan

629
0
Podelite sa prijateljima:

Vidno je da prodajni rezultati krosovera iz game marke Jaguar postepeno bivaju sve bolji, ali je jednako očigledno da prodaja putničkih automobila ubrzano gubi na tempu. Tokom prethodne godine, tražnja je pala za 25%, pa je tako prodato ukupno 67 hiljada primeraka modela XE, XF i XJ.

Pa ipak, Britanci nisu spremni da se tako lako odreknu svojih limuzina. Naprotiv, sada je predstavljen restilizovani Jaguar XE koji donosi agresivniji izgled nego ikada ranije.

Sedan je dobio preoblikovane odbojnike, nove svetlosne grupe sa obe strane, pri čemu su one pozicionirane nazad vidno uže. Karakterna linija na karoseriji je zadržana. Već od startne verzije u ponudi, sva svetlosna signalizacija na spoljašnjosti vozila se koristi LED tehnologijom.

R-Dynamic i ulazna verzija

Kao i do sada, u ponudi se nalazi R-Dynamic paket opreme koji dodatno naglašava sportsku notu limuzine, još agresivnije stilizovaim branicima i ostalim detaljima na karoseriji.

Promene u putničkoj kabini su temeljnije. Virtualni instrumentacioni klaster dijagonale 12,3 inča, kao i atraktivan obruč upravljača su preneti iz svežijeg modela na tržištu, odnosno iz električnog krosovera Jaguar I-Pace.

Pored toga, I-Pace je donirao i Touch Pro Duo centralnu konzolu sa dva ekrana osetljiva na dodir, uz dva rotaciona tastera koji doprinose višem nivou funkcionalnosti info-zabavnog sistema.

Novi su i paneli sa unutrašnje strane vrata uz različitu konfiguraciju ručki za otvaranje i ostalih “pomagala” koje su tu tradicionalno postavljene. Uz doplatu je moguće dobiti i unutrašnji “retrovizor” koji omogućava, kamerom snimljen, neometan pregled igre iza vozila, zbog ugrađenog ekrana koji vozaču daje pun prikaz zapisa koje načini pomenuta kamera. Opcija nosi komercijalni naziv ClearSight.

Ipak, izbor pogonskih sklopova je drastično sužen. Ranije je bilo moguće dobiti verziju sa ručnim menjačem ili V6 turbo motorom. Sada više ne. Pored toga, dvolitarski motori iz Ingenium porodice sada imaju manji broj opcija u pogledu nivoa izlazne snage. U ponudi je jedan dizel agregat sa 180 “konja”, kao i dva benzinca sa 250 ili 300 konjskih snaga.

Koju god verziju odabrali, družićete sa sa osmostepenom automatskom transmisijom, ali ćete zato moći da birate da li želite da imate pogon na sve, ili samo zadnji par točkova.

Osnovna ponuda odlazećeg modela (pre restilizacije), je isključena iz game, pa tako ulaznica u XE svet poseduje kožni enterijer, kameru koja olakšava vožnju unazad i točkove promera 18 inča.

Sledstveno, za osnovni model će biti potrebna veća svota novca. U matičnoj zemlji ponuda startuje od 33.900 britanskih funti, što je za 2.400 britanskih novčanica više u odnosu na ono što se nudilo pre redizajna. Proizvođač je već otvorio knjigu porudžbina, a uskoro se kreće i sa isporukama.

AutoRepublika

(629)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments