1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debi Mitsubishija Xforcea
Debi Mitsubishija Xforcea
0

Debi Mitsubishija Xforcea

431
0
Podelite sa prijateljima:

Ranije danas je u indonežanskoj Džakarti na lokalnom Salonu automobila GAIKINDO, jedan Mitsubishi postao glavna zvezda događaja. Međutim, inicijalnu pompu i očekivanja publike nije opravdao, barem u smislu nadenutog imena. Očekivali smo ASX, ali smo dobili kompaktni krosover Mitsubishi Xforce.

Istina, novajlija nasleđuje ASX koji se sklapao od 2010. godine i koji već poduže čeka na zamenu.

Dimenzije dva SUV-a su veoma bliske. Dužina novog Xforcea je 4.390 mm (aktuelni ASX je samo za 25 milimetara kraći), dok je širina 1.810 mm (identično kao ASX), a visina je na nivou od 1.660 mm (ASX je za 30 mm niži). Međuosovinski razmak kod novog vozila je 2.650 mm, iako je ASX stizao sa 2.670 mm između prednje i zadnje osovine.

Ali, šasija tazeg Xforcea je pojednostavljena, pa ako kažemo da je ASX u svim alternativama posedovao multilink nazad, onda novajlija pruža torizionu osovinu.

Xforce je nastao daljim usavršavanjem prošlogodišnjeg konceptnog vozila nazvanog Mitsubishi XFC, održavajući dizajn i proporcije skoro nedirnutim. Komapnija je ovaj stil nazvala svilenkastim i čvrstim (Silky & Solid). Čak su i neki dekorativni elementi, na primer pri dnu vrata, preneti s konceptnog na serijski proizveden automobil. Ali, krosover je ipak dobio uobičajene retrovizore i skromnije točlkove s felnama od 18 inča (umesto dvadesetice).

Komfor je bio glavni cilj konstruktora kada su projektovali enterijer kompaktnog krosovera. Primetna je obilna upotreba mekanog materijala pa je tako čeoni panel izveden od plemenitog tekstila, dok su sedišta izrađena nešto opuštenijie. Drugi red za sedenje je opisan kao najprostraniji u klasi i trebalo bi da može da ugosti do tri osobe bez ikakvih problema.

Naslon zadnje sofe je izdeljen u tri dela i proporcija glasi: 40:20:40. Svaki segment poseduje mogućnost podešavanja nagiba u osam pozicija.

Ispred vozača je ekran instrumentacije od osam inča po dijagonali, a tu je i multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 12,3 inča. Ugrađena je dvozonska kontrola klimatizacije, a konstruktor je opredelio da postoji i puno pregrada za smeštaj flaša i sitnica. Dalje, tu je nekoliko konektora za punjenje baterija, na internet povezivih spravica. Uz doplatu možete dobiti napredni muzički sistem Dynamic Sound Yamaha Premium, iako on ima samo osam zvučnika. Novitet takođe pruža i prilagodljivi tempomat i brojne druge elektronske pomoćnike vozača.

Mitsubishi Xforce je opremljen proverenim atmosferskim i 1,5-litarskim benzincem kodne oznake 4A91, koji ima konvencionalno ubrizgavanje u više tačaka i odnos kompresije od 10:1. Osnovni podaci otkrivaju 105 konjskih snaga i 141 Nm najvišeg obrtnog momenta.

Krosover sa masom praznog vozila od 1.245 kilograma poseduje varijator klinastog kaiša i samo prednje točkove kao pogonske, a posebni režimi vožnje su odgovorni za povećanje sposobnosti u kontekstu vanterenske upotrebe. Postavki ofroud vožnje je ukupno četiri (normalno, mokro, šljunak, blato). Deklarisani razmak najniže tačke podvozja od tla je na nivou od 222 mm, izmereno bez zaštite oplate motora s donje strane.

Glavno tržište noviteta će biti jugoistočna Azija gde marka Mitsubishi uživa u velikom ugledu. Krosoveri će se sklapati u Indoneziji gde se prvi ASX i proizvodio sve do 2018. godine. Početak prodaje u toj zemlji je najavljen za novembara, dok će se kasnije organizovati i izvoz. Prva ino tržišta su vijetnamsko i filipinsko, a novajlija će i u Južnu Ameriku, Afriku i na Bliski istok. Nije isključeno da budu ponuđene i verzije sa snažnijim motorima.

AutoRepublika

(431)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments