1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kineski krosover Aion V druge generacije spreman je za izvoz
Kineski krosover Aion V druge generacije spreman je za izvoz
0

Kineski krosover Aion V druge generacije spreman je za izvoz

85
0
Podelite sa prijateljima:

Godine 2018. GAC je kreirao brend Aion posebno za proizvodnju naprednih električnih vozila. Iako je kompaktni SUV Aion V treći model u asortimanu (debi je održan 2020. godine), to će biti prvi model brenda koji će ući u drugu generaciju.

Štaviše, novi Aion V je kreiran uzimajući u obzir izglede za izvoz.

Prvi Aion V privukao je pažnju svojim neobičnim dizajnom, posebno zadnjim svetlima koja su dopirala do vrata. Njegov naslednik ima sasvim drugačiji, tradicionalniji izgled. Novi model je postao ugaoniji, iako je dužina manja: 4.605 mm u odnosu na 4.650 mm za prethodni model.

Međuosovinsko rastojanje je takođe smanjeno: 2.755 mm umesto 2.830 mm. Zanimljivo je da bočne strane sa karakterističnim reljefima i linijama prozora odaju njegovo srodstvo sa električnom Toyotom bZ3X, koji je razvilo zajedničko preduzeće GAC-Toyota, ali je do sada debitovao samo kao prototip.

Proizvođač još nije pokazao unutrašnjost krosovera, ali je obećao da će zahvaljujući upotrebi nove modularne platforme AEP krosover imati 20% više unutrašnjeg prostora od konkurenata sličnih dimenzija. Pored toga, obećavaju se široke mogućnosti za transformaciju unutrašnjosti – na primer, kada su nasloni svih sedišta preklopljeni, formiraju se dva ležaja.

Navodi se da postoji ugrađeni frižider, multimedijski sistem sa veštačkom inteligencijom i vlasnički autopilot ADiGO Pilot koji ima jedanaest kamera, pet radara i jedan lidar iznad šoferšajbne.

AEP, iako nova, ima radni napon električnog sistema od 400 volti, bez obzira što napredna električna vozila već imaju 800-900 volti. Ali silicijum karbid se koristi u energetskoj elektronici, što obezbeđuje efikasnije i brže punjenje baterije.

Kapacitet trakcione CATL-ove baterije još nije otkriven, ali je već poznato da će Aion V moći da se dopuni za 15 minuta za dodatnih 370 km, a puni domet dostiže 750 km. Jedini električni motor ovog kompaktnog krosovera razvija 184 KS i ima tečni sistem hlađenja.

Početak prodaje Aiona V druge generacije u Kini zakazan je za jul. Osim toga, GAC ne krije svoje izvozne ambicije.

AutoRepublika

(85)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments