1. Home
  2. Prezentacije
  3. VW Tiguan L Pro je produžena verzija nemačkog krosovera
VW Tiguan L Pro je produžena verzija nemačkog krosovera
2

VW Tiguan L Pro je produžena verzija nemačkog krosovera

322
2
Podelite sa prijateljima:

Evropski Volkswagen Tiguan je prošle jeseni ušao u novu generaciju. A sada je i zvanično predstavljen krosover sa dužim međuosovinskim rastojanjem sa sufiksom L, namenjen NR Kini.

Inače, takav „sveži“ SUV takođe ima dodatak u imenu Pro, jer njegov prethodnik još uvek neće biti povučen sa tržišta (u Kini ima i verziju u obliku kupea). Modeli dve generacije se proizvode u fabrici SAIC Volkswagen JV.

Što se tiče spoljašnjeg dizajna, Tiguan L Pro je generalno identičan svom evropskom bratu, jedina razlika je u detaljima. Na primer, na prednjem braniku standardnog kineskog modela postoje i druge horizontalne matrice – proširene su na ivicama. Dodaci na karoseriji „sportskijeg“ Tiguana L Pro R-Line dizajniran je malo drugačije.

Dužina novog SUV-a za Kinu je 4.735 mm (+2 mm u odnosu na prethodnika), širina 1.859 mm (+20 mm), visina 1.682 mm (+9 mm), međuosovinsko rastojanje ostaje isto i iznosi 2.791 mm. Dimenzije „starosvetskog“ Tiguana treće generacije su 4.539/1.842/1.639 mm, rastojanje između osovina jeste 2.680 mm. Istovremeno, „Kinezi“ i dalje imaju samo kabinu sa pet sedišta. Zapremina prtljažnika Tiguana L Proa je 471 litar, sa preklopljenim naslonima drugog reda, ova cifra će se povećati na 1.696 litara (tovarni prostor prethodnika ima 495-1.780 litara).

Unutrašnjost je takođe rađena po „evropskim” šablonima, ali ima i svoje karakteristike. Tako je Tiguan L Pro, zajedno sa virtuelnom instrument tablom i centralnim multimedijalnim tabletom od 15 inča, dobio i treći ekran osetljiv na dodir od 11,6 inča dizajniran za suvozača. Pored toga, kineski krosover ima dvospratni centralni tunel, a ne kontinuirani, kao u Evropi. Ali ostavili su pak sa malim displejom – može se koristiti za odabir režima vožnje ili podešavanje jačine zvuka.

Lista opreme Tiguana L Proa takođe uključuje matrične farove, panoramski krov, hedap displej, sedišta sa masažerom, asistenta pri parkiranju, prilagodljivi tempomat, sisteme za automatsko kočenje i zadržavanje trake.

U Kini je do sada najavljena nova generacija krosovera sa benzinskim turbo-četvorocilindrašem 2.0 snage 186 ili 220 KS, koji je uparen sa sedmostepenim robotizovanim menjačem sa dve spojnice. Najmoćniji ima pogon na sva četiri točka. Moguće je da će kasnije model dobiti hibridnu verziju. Imajte na umu da u Evropi model ima sopstvenu paletu motora.

Novi Volkswagen Tiguan L Pro će verovatno imati svoju javnu premijeru na Salonu automobila u Pekingu, koji se otvara krajem aprila. Cene će tada verovatno biti objavljene. Prethodni Tiguan L u Kini danas košta od 186.800 juana (oko 24 hiljade evra).

AutoRepublika

(322)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zex

Brzo sam proleteo ali zasto niste dodali da je to Tayron koji dolazi u Evropu umesto Tiguana Allspace !!
I zapamtit cenu koliko je u Kini jer neče biti u Evropi jeftiniji od 50.000€

MRN

Mogu samo reći „ Blago Kinezima! “