1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. BMW i Rimac Technology sklopili su sporazum o dugoročnoj saradnji
BMW i Rimac Technology sklopili su sporazum o dugoročnoj saradnji

BMW i Rimac Technology sklopili su sporazum o dugoročnoj saradnji

66
0
Podelite sa prijateljima:

Prema rečima dva partnera, „cilj saradnje je zajednički razvoj i proizvodnja inovativnih rešenja u oblasti tehnologije visokonaponskih baterija za električne automobile“.

Rezultati partnerstva biće korišćeni u budućem asortimanu BMW grupe, u generacijama modela predviđenih za drugu polovinu decenije. Zvaničnici BMW-a napominju da strategija elektrifikacije bavarske grupe ima za cilj izgradnju vodeće pozicije u oblasti premijum električne mobilnosti.

„Čak i pre nego što stignemo do 2030. godine, električni automobili na baterije će činiti više od polovine globalne prodaje automobila. BMW Grupa u partnerstvo unosi kompetenciju akumuliranu tokom 15 godina rada na baterijama i električnim pogonskim sistemima“, naglašavaju u BMW-u.

Sastavni deo Rimac grupe, odeljenje Rimac Technology je dobavljač broj 1 specijalizovan za elektrifikaciju u oblasti automobilske industrije. Njegov portfolio se sastoji od visokonaponskih baterija, električnih mostova, kao i elektronskih i softverskih rešenja. Proizvodi kompanije su dizajnirani i proizvedeni u kompaniji kako bi ponudili naprednu tehnologiju sa visokim stepenom prilagođavanja.

Dugoročno partnerstvo sa BMW Grupom je znak tranzicije Rimac Technologyja od dobavljača rešenja visokih performansi u dobavljača velikog obima. Sa značajnim rastom kompanije, uključujući otvaranje „Rimac Campusa“ površine 200.000 m2, ​​Rimac Technology je spreman da isporuči „velike projekte po najvišim standardima“.

Da bi se istakla nezavisnost i integritet kompanije i da se ne bi dale prilike spekulacijama u vezi sa partnerstvom Rimac Grupe sa Porscheom – obe kompanije imaju značajne udele u proizvođaču superautomobila Bugatti (55% Rimac i 45% Porsche). Zvaničnici Rimac Technologyja tvrde da je kompanija „slobodna od bilo kakvog nadzora od strane bilo kog drugog proizvođača, uključujući investitore u Rimac Grupu. Kupcima Rimac Technologyja je podjednako važno da njihov rad ostane poverljiv kao i da je isporučen na vreme, sa ugovorenim troškovima i učinkom“.

U stvari, ako su među akcionarima Rimac grupe, pored osnivača Matea Rimca, automobilske kompanije poput Porschea AG ili Hyundaija, diviziju Rimac Technology 100 % kontroliše Rimac Grupa.

Dva partnera će u kasnijoj fazi otkriti više detalja o formi strateškog odnosa, kao i o njegovom obimu i sadržaju.

Odvojeno od nove strateške saradnje, BMW grupa se priprema za uvođenje svog asortimana Neue Klasse: prvi model će biti lansiran na tržište 2025, što će takođe označiti debi šeste generacije BMW-ove tehnologije eDrive, koja će doneti još jedan značajan skok u svim atributima relevantnim za kupca, kao što su autonomija i vreme punjenja.

Rimac grupa, koju predvodi izvršni direktor Mate Rimac, većinski je akcionar Bugatti Rimca i jedini akcionar Rimac Technologyja. Grupa kontroliše i kompaniju Rimac Automobili, proizvođača čuvenog „hiperautomobila“ Nevera. Sa sedištem u Svetoj Nedelji, u okolini Zagreba , ali sa aktivnostima u nekoliko centara u Evropi, grupa trenutno ima preko 2.200 zaposlenih.

AutoRepublika

(66)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments