1. Home
  2. Life
  3. Carbage Run – Putovanje jangtajmerima kroz Evropu
Carbage Run – Putovanje jangtajmerima kroz Evropu
4

Carbage Run – Putovanje jangtajmerima kroz Evropu

590
4
Podelite sa prijateljima:

Ako imate dušu svetskog putnika i u svojoj garaži automobil star najmanje 20 godina vredan 1.000 evra možete učestvovati u francuskom izdanju trke „Carbage Run“ od 12. do 16. juna 2023. godine. To je ludo putovanje kroz Evropu, gde ćete morati sami da brinete o svom „konju“.

4L Trophy, Blue Rally, Red Bull Cocorico… Putovanje starinskim automobilima oduvek je bilo popularno! Pridošlica je stigla – to je „Carbage Run“, portmanto nastao od engleskih reči car (auto) i garbage (smeće).

Vaša misija, ako je prihvatite,  jeste da pređete šest zemalja za pet dana automobilom starim najmanje 20 godina, čija vrednost ne prelazi 1.000 evra. Organizatori upozoravaju: „Carbage Run nema šlep službu, nema servis za kvarove ili tehničku pomoć. Na vama je da se sami snađete ili da se oslonite na zajednicu u slučaju kvara!“

Start će biti 12. juna na severu Francuske. Zatim će učesnici preći Nemačku, Švajcarsku, Austriju, Italiju, Sloveniju i deo Hrvatske, da bi pet dana kasnije konačno povukli ručnu kočnicu na jugozapadu Francuske.

Francuski organizatori, koji preuzimaju koncept rođen u Holandiji 2009. godine, obezbeđuju da će učesnici „posetiti mesta koja nikada ranije nisu videli vozeći „fantastičnim rutama”, daleko od turističkih mesta i autoputeva…

Događaj nije opterećen ni brzinom ni vremenom. Faze od 400 do 500 km dnevno biće samo animirane izazovima koji će posadama omogućiti da povrate poene. Ko sakupi najviše, pobediće. A oni učesnici koji u duši nisu takmičari mogu da dobiju nagradu za originalnost vozila. Organizatori računaju da će se učesnici zaista voziti u „starim kolima“.

Svake večeri takmičari će moći da se sastanu u džinovskom bivaku. Da bi imali svoje mesto na „Carbage Run Campingu“, učesnici moraju da dodaju 69 € (po osobi) na ukupnu cenu, koja iznosi 399 € za tim od dvoje. Da li želite da se vozite sa tri, četiri ili više? Nema veze. Svaki dodatni član tima se naplaćuje 49 €. Da biste se registrovali, idite na sajt carbagerun.fr.

AutoRepublika

(590)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Čuj 2023.
Evo ih već 10 dana vozaju se po Montenegru, neka varijanta sa Poljskim tablama uglavnom.

Nisam skoro (barem 20 godina) video ovoliki broj Lada i Poloneza da se voze.

Za sledeću godinu da uvrste u itirener i auto put „Ognjena Marija“ (Pg – Kolašin)… Ko se tu ne uždi sam od sebe prošao je najveće muke po puteva.

moron

Da, video sam ih prošlog vikenda u Boki. Veoma veliki broj učesnika, a mnogi automobili sa izuzetno neobičnim modifikacijama. Taman da se uplašiš

Neko iz Poljske

Złombol Charity Rally

BB

Ne razumijem šta je problem, dobar dio tih starih auta je bolje pouzdanosti nego novi (manje dijelova, mogućnost samostalne popravke). Samo na ovim slikama ima auta koja debelo prelaze 1000 eur…