1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ažurirana Acura MDX konačno dobila ekran osetljiv na dodir
Ažurirana Acura MDX konačno dobila ekran osetljiv na dodir
0

Ažurirana Acura MDX konačno dobila ekran osetljiv na dodir

84
0
Podelite sa prijateljima:

Trenutna generacija krosovera sa tri reda sedišta Acura MDX debitovala je u Sjedinjenim Američkim Državama krajem 2020. godine. Model dužine pet metara je prošlu godinu završio solidno: prodato je 57.599 jedinica, što je 24% više nego godinu dana pre.

Na primer, Infiniti QX60 u SAD prodat je u 29.383 jedinica (+77 %), ali Lexus RX je i dalje daleko ispred – 114.033 jedinica (+19 %). Pored toga, prema rezultatima prvog kvartala 2024. godine, prodaja Acure MDX opala je za 27 % na 11.141 jedinicu. Generalno, restilizacija je veoma korisna; može da podstakne potražnju za krosoverima Hondinog premijum brenda.

Sve verzije su dobile novi prednji branik, a verzija A-Spec je sada skoro ista kao „vrući“ MDX Type S. Prednja i zadnja svetla su zatamnjena. Dizajn rešetke hladnjaka je takođe promenjen, paleta boja karoserije je proširena, a pojavili su se i novi dizajni točkova (20 inča za standardni SUV i 21 inča za „nabrijani“).

Glavna novost unutra je multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir i uslugama Googlea, iako ekran nije postao veći (12,3 inča). Podsetimo, dosadašnji MDX ima tablet neosetljiv na dodir – kontrola je dodeljena tačpedu koji se nalazi na centralnom tunelu.

Zahvaljujući uvođenju novog ekrana, na tunelu restilizovanog krosovera pojavio se uvećani odeljak za male stvari, a pored toga je pojednostavljen i pristup oblasti bežičnog punjenja.

Osnovni krosover je dobio i dva dodatna zvučnika (sada ih ima 11), a skuplje verzije imaju novi audio sistem – Bang & Olufsen (standardni SUV ima 19 zvučnika, Type S ima 31). Bogati nivoi opreme takođe imaju koristi od poboljšane zvučne izolacije, a „sportski“ krosover je takođe dobio nova prednja sedišta.

Konačno, paket sigurnosnih sistema AcuraWatch je ažuriran. MDX je dobio novu prednju kameru i radar (ugrađen u rešetku), a MDX Type S sistem, nazvan AcuraWatch 360, dopunjen je prednjim poprečnim sistemom za upozorenje na saobraćaj i izbegavanje promene trake kretanja, aktivni sistem pomoći pri promeni trake.

„Reforme“ nisu zahvatile motore. Ispod haube Acure MDX nalazi se atmosferski V6 benzinski motor 3.5 snage 294 KS i 362 Nm, koji je uparen sa desetostepenim automatskim menjačem.

MDX Type S je opremljen V6 turbo motorom 3.0 koji proizvodi 360 KS i 480 Nm sa istim menjačem. Za običnu verziju krosovera, pogon na sva četiri točka SH-AWD sa pojedinačnim spojnicama za povezivanje zadnjih točkova dostupan je uz dodatnu naknadu; Type S podrazumevano ima takav prenos.

Proizvodnja MDX-a je uspostavljena u SAD, prodaja ažuriranog krosovera će tamo početi u maju, a cene još nema.

Standardni krosover trenutno košta od 51.500 dolara (uključujući isporuku, ali bez poreza), Type S će koštati najmanje 69.800 dolara (takođe uključujući isporuku, bez poreza).

AutoRepublika

(84)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments