1. Home
  2. Prezentacije
  3. Honda još jednom predstavila novu generaciju Civica
Honda još jednom predstavila novu generaciju Civica
7

Honda još jednom predstavila novu generaciju Civica

2.02K
7
Podelite sa prijateljima:

Živimo u vremenima kada viđamo nekoliko premijera jednog te istog automobila. Sve prvo započne „špijunskim fotografijama“ koje u većini slučajeva internetom pusti da prostruje sam proizvođač. Onda usledi konceptni model, pa rano predstavljanje gotovo identičnog serijskog automobila (i to za svaki kontinent ponaosob) bez navođenja tehničkih podataka, a na kraju dočekamo da vidimo i koju dodatnu fotografiju sa limitiranim brojem tehničkih detalja.

Razumljivo u neku ruku, pošto je konkurencija veća nego ikada pre i svaka firma mora da pronađe način da održi svog velikana u centru pažnje.


Primer takve poslovne strategije je jedanaesta generacija Honde Civic. U novembru prošle godine smo ga videli u konceptnom izdanju, ranije ovog meseca na društevnim mrežama se pojavila i jedina zvanična fotografija serijskog modela, pa smo onda pre par dana videli i najavu enterijera budućih Hondinih takmaca, a japanski proizvođač vozila je sada debitovao i sa dodatnim slikama noviteta i tehničkim informacijama.

Ali uvek postoji ono „ali“ pa tako i sada. Naime, priložene fotografije i informacije koje ćete pročitati u ostatku ove priče se odnose samo na limuzinu namenjenu američkom tržištu.

Ukoliko želite da vidite heč, verzije visokih performansi ili pak model za Evropu ili Aziju – moraćete da sačekate neku drugu „premijeru“.

Pa krenimo redom…

Mnogi će reći da se današnji Civic ne razlikuje mnogo od većeg Accorda, onog od pre svega desetak godina, i sigurno neće pogrešiti. Popularni kompakt je još jednom dobio na dimenzijama, ovaj put je duži za 36 milimetara, i polako se približava kategoriji u kojoj se nije takmičio nikada ranije.

Honda je najavila izbor od osam boja, od čega su tri nove (dve nijanse sive i plava). Ali u poređenju s konceptom iz prošle godine, Civic se nije preterano izmenio, što znači da mnogi i dalje smatraju da je zadnji deo vozila precrtan sa starijih modela Audija, ili pak sa moderne Volkswagenove Jette. Upravo je ovaj dizajnerski detalj bio predmet masivnih kritika, ali Honda se očigledno nije preterano potresla zbog takvog mišljenja pošto je odlučila da ga ne izmeni.


Kao i kod svih drugih modernih automobila, enterijer je ulepšan sa postavljenim 7,0-inčnim monitorom (10,2-inčni na paketu opreme Touring), a koji deluje kao da je neko postavio, nasadio tablet u vozilo. Naravno, većina kupaca se očekuje da bude iz kategorije takozvanih „milenijalaca“, što su oni koji vole takve detalje, pa ko smo mi da ih kritikujemo?

I ostali detalji su plod velikih izmena u poređenju s modelom koji odlazi u istoriju, pa je tu mnogo manje dugmića, i više prostora za sitne stvari poput novčanika, mobilnog telefona i ostalih sitnica.

Nadamo se samo da su Japanci popravili kvalitet završne izrade pošto je model za američko tržište bio katastrofalno loš po tom pitanju, što znamo iz ličnog iskustva, mada isto tako imamo nekakve uspomene i s evropskom verzijom koja je zadovoljila po tom, a oduševila po pitanju vozne dinamike.

 

Honda će ponuditi dva benzinska motora „preko bare“. Onaj osnovni zapremine 2,0 litre razvija 158 konjskih snaga i maksimalnih 187 Nm obrtnog momenta, dok je opcioni 1,5-litarski turbobenzinac moćniji za 22 „grla“ uz maksimalnih 250 Nm obrtnog momenta.

U oba slučaja snaga se prenosi na prednje točkove preko CVT menjača. Šestostepeni manuelni menjač, koji je pre bio opcija u kombinaciji sa turbo motorom, je izbačen iz ponude zbog male potražnje. Kasnije će debitovati i heč izdanje kao i oni modeli visokih performansi poput Si i Type R.

Nova Honda Civic stiže u američke izložbeno-prodajne salone do kraja godine, a nudiće se po startnoj ceni od 23 hiljade dolara.

AutoRepublika

(2020)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

1,5 T sada ima 250 Nm ? Vauuuuuuu, kakav napredak 😊😊😊

Kad je predstavljanje evropske verzije? Tek na jesen ?

Don

Na jesen, dakako i to Nakon jubilarne 10-e prezentacije kada će kao poklon za kupca prodavati pederuse za mobilne, ključeve i ostale sitnice!
P.s. ključu za auto izbili bravu,koja je prirodna ostava za autokljuc, ali mu dole izdubilo rupu kao ostavu za sitnice.
Isto tako, sad je bitno kakav ima tablet a ne kakvo je auto. Jebo mater, gljive ludare se jedu ko lude.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
Branko

Kod nas bolje ide bunika od gljiva…🙂

HondaMan

Moja desetka je spolja deset puta lepša od nove verzije.
Preskočiću novu generaciju…

Balkanboj

I sviđa i ne sviđa. Unutra je baš, baš lepo urađen. Jednostavno, čiste linije, elegantno. Jedino mi na q.. c idu „cup holder“ – i, bar su njih mogli da prekriju nekim vratancima.

Imam utisak da novi Civic treba da popuni neku rupu u ponudi, nit je Accord, nit je kompakt.

I gde nestadoše Hondini motori, kada je 1.8 benzin imao 190ks bez turbo punjača.

Don

Cuj dje, u bespućima povijesne zbiljnosti :)))))

Nenad

Honda je Honda ! Bila , sad je i ostaće najveća. Sena je rekao:
„Jednom Honda, zauvek Honda“
Samo zlobnici mogu da budu maliciozni
i ništa drugo !