1. Home
  2. Prezentacije
  3. NIO EL7, novi električni SUV iz Kine stiže u Nemačku
NIO EL7, novi električni SUV iz Kine stiže u Nemačku
1

NIO EL7, novi električni SUV iz Kine stiže u Nemačku

295
1
Podelite sa prijateljima:

NIO Motors nastavlja da povećava svoju ponudu električnih modela na evropskom kontinentu. Azijski brend je već u poziciji da doda treći model asortimanu Starog kontinenta, kao savršenu dopunu već prisutnim ET5 i ET7, ali koji nije sasvim nov, jer se prodaje u Kini od prošlog jula.

NIO je odlučio da promeni ime za evropsko tržište, tako da se ES7 koji se prodaje u Kini zove EL7 u Evropi. Novi NIO EL7 je pozicioniran kao alternativa premijum električnim modelima kao što su BMW iX, Mercedes EQE ili Audi Q8 e-tron, sa vrlo sličnim deimenzijama (dužine, širine, visine i međuosovinskog rastojanja od 4,91 m, 1,99 m, 1,72 m i 2,96 m, respektivno) koje mu omogućavaju da se istakne kao vrh ponude, istovremeno nudi veoma pogodan unutrašnji prostor sa pet sedišta, uz zapreminu gepeka od 658 litara.

Ovaj treći potpuno električni model prati isti estetski obrazac koji karakteriše firmu, sa veoma futurističkim stilom, posebno na prednjoj strani u kojoj dominiraju fini farovi sa full LED tehnologijom integrisani u ivicu haube, dok su glavne funkcije vertikalno. nalaze se u smeštaju na krajevima velike odbrane. Ima velike aluminijumske felne od 20 inča, silueta je naglašena četvrtastim lukovima točkova i električnim kvakama na vratima, kao i stubovima i krovom ofarbanim u sjajno crno.

NIO EL7 ima dva digitalna ekrana, za instrument tablu i za multimedijalni sistem koji zauzima centralnu konzolu sa 12,8 inča. Na komandnoj tabli kamera čeka naredbe glasovnog asistenta „Nomi Mate“.

NIO EL7 je standardno potpuno opremljen, sa električnim prednjim sedištima, sa memorijskom funkcijom, klimatizacijom i funkcijom masaže, dok zadnja imaju grejanje. Ali takođe se izdvaja po svojim naprednim sistemima „Aquila“ za pomoć pri vožnji, sa jedanaest kamera, dvanaest ultrazvučnih senzora i isto toliko radarskih senzora plus LiDAR (akronim engl. ‘Light Detection and Ranging’ – digitalni optički merni instrument koji emituje laserske zrake koji kada se odbiju od sitnih čestica rasutih u Zemljinoj atmosferi, mogu biti registrovani u optičkom prijemniku) koji se nalazi na vetrobranskom staklu, na ivici krovnog panela, za koji nudi funkcije nivo 3 autonomne vožnje.

Novi električni SUV imaće drugu generaciju pogonskog sistema kineskog brenda, pružajući više snage i efikasnosti. Jedna verzija koja ima pogon na sve točkove sa dva elektromotora, prednjim sa 180 kW i zadnjim sa 300 kW, daje ukupnu maksimalnu snagu od 480 kW. Ili, što je isto, 653 KS i maksimalni obrtni moment od 850 Nm, sa kojim od nule do 100 km/h ubrzava za samo 3,9 sekundi.

NIO će ponuditi bateriju sa dva nivoa kapaciteta, 75 i 100 kWh, sa kojom ima maksimalne domete od 394 i 513 kilometara, po WLTP ciklusu, i sa dodatnim kvalitetom da postane generator električne energije sa maksimalnom snagom od 3,3 kW. Cene se kreću od 73.900 evra, ali bez baterija. Oni se mogu iznajmiti ili kupiti, tako da ćete morati da dodate 12.000 evra za najmanji i 21.000 evra za najmoćniji u drugom slučaju.

AutoRepublika

(295)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Fala Qrcu

Fala, neka Fala.