1. Home
  2. Liste
  3. Dacia počinje godinu snažno – Sandero je najprodavaniji automobil u Evropi
Dacia počinje godinu snažno – Sandero je najprodavaniji automobil u Evropi
0

Dacia počinje godinu snažno – Sandero je najprodavaniji automobil u Evropi

957
0
Podelite sa prijateljima:

Komšijski proizvođač automobila započeo je novu godinu sa dobrim ciframa vezanim za broj novih registracija, nadmašivši modele Toyote i Volswagena, a Sandero je bio najpopularniji automobil u Evropi za prva dva meseca ove godine.

Kako prenosi Economica.net, Dacia Sandero, model rumunskog brenda koji je preovladao i prošle godine, zauzimajući 2. mesto na rang listi evropskog broja registracija, zauzeo je prvo mesto na rang listi u Evropi sa 20.790 jedinica u prva dva meseca ove godine. Pratili su ga na februarskom podijumu Tesla Model Y, sa 19.760 jedinica i Volkswagen Golf, sa 19.490 jedinica.

U januaru ove godine, Sandero je bio lider na evropskoj rang-listi sa 25.038 registrovanih jedinica, a zatim slede Volkswagen Golf i Toyota Yaris Cross. Do kraja februara registrovano je 45.835 primeraka modela Sandero. Golf je zauzeo drugo mesto, sa 38.053 jedinica, a poslednju stepenicu pobedničkog postolja zauzeo je Peugeot 208, sa 34.962 jedinice.

Dacia Duster, model koji se za sada proizvodi isključivo u Miovenu, nakon prva dva meseca zauzima 11. mesto sa 26.821 jedinicom. U istom kontekstu, drugi krosover koji se proizvodi isključivo u Rumuniji, Ford Puma, kupilo je 25.120 Evropljana, što ga stavlja na 14. mesto. Verovatno sledi povećanje potražnje za Dusterom, s obzirom na činjenicu da je proizvođač otvorio porudžbine za novu generaciju, a prvi primerci će stići do kupaca već na leto.

Na rang listi brendova, posle prva dva meseca 2024. godine, Dacia zauzima osmu poziciju. Apsolutni lider je bio VW, a za nemačkim proizvođačem slede Toyota, Škoda, Peugeot, BMW, Mercedes-Benz i Audi.

AutoRepublika

(957)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments