1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Abarth 600e prikazan spolja i iznutra
Električni Abarth 600e prikazan spolja i iznutra
0

Električni Abarth 600e prikazan spolja i iznutra

113
0
Podelite sa prijateljima:

Sportska verzija novog krosovera Fiata 600 najavljena je još u februaru, što smo, podrazumeva se, preneli, ali je tada koncern Stellantis objavio samo jednu sliku i vrlo malo informacija.

Sada je pak moguće da se pogleda električni Abarth 600e iznutra i spolja. Pored toga, najavljeno je da će se prva pojaviti specijalna verzija Scorpionissima, odnosno Italijani su ponovo izabrali svoju omiljenu strategiju za lansiranje novih modela, počevši od paketa dobrodošlice.

Spolja, sportski Abarth 600e Scorpionissima (na latinskom nastavci -issimus, -issima i -issimo označavaju superlativ) razlikuje se od civilnog „600“ po drugačijim detaljima na karoseriji. Ugaoni prednji i zadnji branici izazivaju reli asocijacije, iako je većina vazdušnih kanala isključivo dekorativna. Sportski karakter je naglašen masivnim difuzorom pozadi i krilom od ugljeničnih vlakana. Postavljeni su točkovi prečnika 20 inča.

Unutrašnjost modela Abarth 600e Scorpionissima koristi kombinaciju kože i alkantare; standardna sedišta su zamenjena „kadicama“ sa razvijenom bočnom podrškom. Sportski volan se odlikuje velikom oznakom nulte pozicije, a ceo enterijer je ukrašen jarko žutim detaljima. Među opremom vredi istaći audio sistem, koji sintetiše zvuk motora sa unutrašnjim sagorevanjem preko zvučnika.

Tehničke karakteristike Abartha 600e Scorpionissima proizvođač i dalje drži u tajnosti. Potvrđena je samo snaga (240 KS), što će „šestotku“ učiniti najmoćnijim drumskim Abarthom u istoriji. Pored toga, najavljuje se prisustvo mehaničkog diferencijala sa ograničenim proklizavanjem i upotreba specijalnih guma razvijenih zajedno sa dobavljačem šampionata Formule E.

Još nije poznat ni tip pogona ni broj elektromotora, ali će najverovatnije Abarth 600e ostati striktno sa pogonom na prednje točkove, poput konvencionalnog električnog modela 600e.

Specijalna verzija Scorpionissima biće proizvedena u ediciji od 1.949 jedinica u čast godine osnivanja brenda Abarth. Puni debi njegovog najmoćnijeg automobila zakazan je za jun.

AutoRepublika

(113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments