1. Home
  2. Vesti
  3. VW Nivus će biti dostupan i u Evropi
VW Nivus će biti dostupan i u Evropi
0

VW Nivus će biti dostupan i u Evropi

227
0
Podelite sa prijateljima:

Na Stari kontinent pristiže 2021.

Volkswagen je baš zaposlen renoviranjem game, što pre svega podrazumeva brojne krosovere i elektrifikaciju. Prvi imaju zadatak da zadovolje žeđ kupaca za ovim tipom vozila, dok drugi, za sada, pre svega služe da zadovolje birokratiju i nametnutu ekološku regulativu. Novi Nivus samo što nije stigao, a reč je o malom krosoveru, inicijalno predviđenom za južnoameričko tržište. Ipak, on će stupiti i na evropsko tlo sledeće godine.

Nemački proizvođač ga reklamira kao „novi urbani kupe“, lansiravši „tizer“ prikaz tokom Godišnje konferencije za medije Volkswagena AG. Iz onoga što možemo da vidimo, Nivus je u velikoj meri inspirisan T-Crossom, ali s linijom krova koja pada i nešto elegantnijim profilom.

U prethodnom „tizeru“, objavljenom pre par dana, imali smo kratak uvid u kabinski prostor, s volanom na kojem počiva redizajnirani logo, koji je debitovao na novom Golfu i i ID.3. To naravno nije iznenađenje, kao što nije iznenađenje što je enterijer u velikoj meri derivat onog u T-Crossu, zajedno s digitalnim klasterom instrumentacije, uparenim s odgovarajućim ekranom info-zabavnog sistema.

VW Južna Amerika je prethodno objavio da će lokalna verzija biti dostupna s trocilindarskim, 1,0-litarskim motorom sa 115 ks, kada je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. Uz opcioni DSG, oslobađa se punih 127 konja. 4Motion neće biti dostupan na Nivus.

Premijera novog malog, kupe krosovera, biće obavljena u Brazilu u proleće, dok evropska verzija sledi 2021.

AutoRepublika

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments