1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW Serije 5 kompanije AC Schnitzer će ponuditi nove točkove i bolju aerodinamiku
BMW Serije 5 kompanije AC Schnitzer će ponuditi nove točkove i bolju aerodinamiku

BMW Serije 5 kompanije AC Schnitzer će ponuditi nove točkove i bolju aerodinamiku

138
7
Podelite sa prijateljima:

Set diskretnih modifikacija za najnoviji BMW Serije 5 uključuje točkove, takozvanu usnu, male spojlere i produžetke pragova. Tu su i spuštena šasija, kao i distanceri za proširenje traga točkova.

Nemački tjuner AC Schnitzer je već predstavio nekoliko kompleta točkova za BMW Serije 5 generacije G60 prošle godine, ali sada dodaje sveobuhvatan program modifikacija za novu minhensku limuzinu ili karavan. Pored točkova, koji su u ponudi u veličinama od 19, 20 i 21 inča, zainteresovani mogu nabaviti i spojler ispod prednjeg branika, krilo za poklopac prtljažnika, spojler za kraj krova i bočne pragove.

Ove inovacije bi trebalo da poboljšaju aerodinamiku automobila, uz spuštanje šasije za 15-30 mm (u zavisnosti od verzije) zahvaljujući kraćim oprugama. Tjuner je takođe povećao trag točkova za 20 mm na svakoj osovini zahvaljujući distancerima.

Manje izmene su urađene i u unutrašnjosti, gde zainteresovani mogu da imaju ugrađene aluminijumske pedale ili naslon za levu nogu i specijalne navlake za kontroler iDrivea ili ključ.

Svi delovi treba da odgovaraju bilo kojoj verziji Serije 5, ako ima fabrički „M“ paket, većina će odgovarati i električnoj verziji, a osim krila na poklopcu prtljažnika i spojlera na kraju krova, sve se može montirati i na karavan.

Najskuplje modifikacije su točkovi, koji koštaju i do 5.890 evra, u zavisnosti od dizajna i veličine. „Bodi kit“ za limuzinu koštaće 3.160 evra, opruge za smanjenje klirensa koštaće 490 evra, a ekspanzioni jastučići 232 evra.

AutoRepublika

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Šta su pomenuti „jastučići“?

Matija

Sve je ovo samo sminka, o poboljsanju aerodinamike nema ni govora.
Na webu Schnitzera pokusao sam da pronadjem nesto na temu „jastucica“ – nema ni reci. Posalji mi originalnu recenicu gde se to spominje, moguce je da se radi o zargonskom izrazu majstora koji gugl ne moze da prevede.

Stari Dejan

Po logici i tekstu, to bi trebalo da budu distanceri za felne

BB

Ovaj plače za tedtom preko beogradskih rupa i šlep službi 😜😂🤣

MRN

Što meni posle bušenja dve gume u pola noci, a posle više neuspešnih pokušaja utovara na šlep „petice“ (neuspešnih jer se odustajalo svaki put kad bi se shvatilo da bi dalje penjanje vozila na šlep odvalilo nos kola), reče „partner“ usluge „BMW asisstence“ ( koji je došao sa 40 godina starim kamionom marke MB ): ‘Možda bi ipak najbolje bilo da ponovo pozovete i od njih zatražite da vam pošalju neki „pauk“ … „. Mali klirens je nekada baš veliko zlo. Tako da mi se veoma slošilo kada sam u gornjem tekstu pročitao o opcionim kraćim oprugama, koje smanjuju klirens… Pročitaj više »

BB

A sve je moguće, i drveni šporet, i svinjac od misirača… Ali čemu sve to?
Od fine limuzine napraviš frankeštajna gdje bi glavna dodatna oprema trebala biti pauk..

Laki

AC Scnitzer je imao prelijepu seriju 90-tih za 850i.Jedan prelijepi „zelenko“ je vožen u NS upravo sa tim felnama.