1. Home
  2. Sajmovi
  3. Genesis je utemeljio novu marku Magmu
Genesis je utemeljio novu marku Magmu
1

Genesis je utemeljio novu marku Magmu

115
1
Podelite sa prijateljima:

Očigledno je da je Genesis ozbiljno shvatio nastup na ovogodišnjem Salonu automobila u Njujorku. Kako drugačije to protumačiti nakon spoznaje da su južnokorejci osnovali novi performantni podbrend po imenu Magma, mada bi se na temelju priloženih fotografija narandžastog GV60-a (naslovna najpre), novo ime glatko moglo pisati i kao „paklena pomorandža“.

Ma koliko atraktivna bila ova farba školjke, setićete se da smo videli istu nijansu narandžaste pre skoro godinu dana. Genesis će se u narandžastom pojaviti u Njujorku sa konceptnim kupeom s indeksom GV80 a zatim i u kasnijem delu 2023. godine, i s modelom nazvanim G80, a koji vidite ispod. Dobio je ime G80 Magma Special, i već je u proizvodnji u ograničenom broju, ali samo za kupce na Bliskom istoku.

Novost na automobilskoj sceni dakle stiže u vidu koncepta po imenu GV60 Magma. Predstavljen je danas po našem, a juče po američkom vremenu, baš uoči otvaranja Salona automobila u Njujorku. Namenjen je serijskoj proizvodnji, i neće biti ograničen na neki region, mada u ovom trenutku Genesis ne pruža mnogo informacija o proizvodnji. Niti imamo detalje o unapređenju performansi za električni krosover, ali znamo da će imati poboljšanu bateriju koja čuva struju za navijene motore.

Da bismo maksimalno iskoristili ono što pretpostavljamo da je živahna novopridošla konjica pod haubom, GV60 Magma Concept je malo spuštena i ima širi trag točkova. Nosi revidiranu prednju masku sa širim usisnikom vazduha, konstruisanom, ne hrani usplahiren motor, već da ohladi baterije, kočnice i motore. Na maski iznad ulaza su izbušene tri rupe za dodatno hlađenje, a vazdušne zavese su dizajnirane da povećaju efikasnost automobila dok seče vazduh.

Pored šireg traga točkova su i uvećini branici, i mesto je za naglasiti da su i felne od 21 inča povelike. U točkove su integrisani i aero diskovi konstruisani da hlade kočnice i da dodatno pomažu u efikasnosti. Na krovu vozila imamo peraja koja izvode više aerodinamičkih trikova, kanališući vazduh do zadnjeg blatobrana GV60-a, radi postizanja veće potisne sile. Koža implementirana u unutrašnjosti dobija više šmeka magme, pri čemu mislimo da stiže s narandžastim kontrastnim šavovima i naslonima sedišta u boji karoserije.

„Genesis Magma predstavlja uzbudljivu priliku da se pomeri granice mogućnosti koje vozila pružaju i proširi pojam luksuza za nove interpretacije u vozilima visokih performansi, sa krajnjim ciljem razvoja modela jedinstvenih za Genesis“, rekao je glavni i nadamo se kreativni direktor Genesisa Luk Donkervolke. „Brend će nastaviti da otkriva eksperimentalne koncepte uz pažljivo razmatranje i tehnoloških i estetskih elemenata. Iako su brzina i performanse važni, kreatori programa po imenu Genesis Magma će gledati dalje od toga, dajući prioritet iskustvu vožnje, kako bi se rasplamsala radost dinamične vožnje uz udobnost bez napora.“

Čuveni Donkervolke je ostao dužan javnosti informaciju o tome kada će se vozila nove marke naći u prodaji, ali je ipak nagovestio da će to biti u „bliskoj budućnosti“. Za sada znamo da će se na Salonu automobila u Njujorku, a koji startuje 29. marta, pojaviti s postavom vozila koja uključuje sledeća imena: GV60 Magma Concept, G80 Magma Special kao i Neolun Concept.

AutoRepublika

(115)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Da rezimiramo: „Magma“ je sportsko odelenje Genesisa, adekvatno odelenju „M“ kod BMWa i odelenju „AMG“ kod Mercedesa. Kao baza koriste se serijska vozila Genesisa sa povecanim performansama. OK, ako misle da to mogu da prodaju. Nadam se da modeli „Magme“ mogu da se poruce i u nekoj drugoj boji osim ove narandzaste.