1. Home
  2. Vesti
  3. Lancia Ypsilon postaje blagi hibrid
Lancia Ypsilon postaje blagi hibrid
0

Lancia Ypsilon postaje blagi hibrid

175
0
Podelite sa prijateljima:

Lancijin patron Fiat potvrdio je da će model Ypsilon dobiti blagi hibridni pogon. 

Jedini model Lancie koji se prodaje samo u Italiji moći će da računa na savremeniji pogonski sklop, koji će se osloniti na turbo trocilindarski benzinski motor u blagoj hibridnoj postavci. To znači da će ovako opremljena Lancia Ypsilon biti značajno štedljivija, ali i da će moći da ponudi nešto bolje performanse.

Fiat, odnosno Lancia, još uvek nisu dali precizne informacije o tome šta će tačno ponuditi novi blagi hibridni sistem koji će koristiti model Ypsilon. Ono što je poznato jeste da će isti sklop biti primenjen i u Fiatovom bestseleru Pandi.

Duo elektrifikovanih malih gradskih automobila biće premijerno predstavljen putem interneta naredne godine u februaru mesecu, dok će debi za javnost biti upriličen na Salonu automobila u Ženevi. Očekuje se da će prodaja hibridnog Ypsilona početi na proleće iduće godine.

Postavlja se pitanje da li će u ovoj postavci Lancia ostati ograničena samo na Apeninsko poluostrvo, ili se ima u planu povratak i u ostale zemlje Starog kontinenta, odnosno makar na njegovom zapadnom delu.

Velike su šanse da će novo rukovodstvo FCA ipak odlučiti da dozvoli Lanciji da se opet upusti u ozbiljniju borbu u Evropi, jer u Italiji uprkos vremešnom modelu Ypsilon beleže odlične rezultate. Ove godine su u prva tri kvartala ostvarili rast prodaje od čak 29,2% i isporučili su ukupno 45.800 automobila.

Nije Lancia još uvek rekla svoju poslednju reč.

AutoRepublika 

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments