1. Home
  2. Vesti
  3. Povučeni svi proizvedeni primerci Renaulta Kaptura
Povučeni svi proizvedeni primerci Renaulta Kaptura
12

Povučeni svi proizvedeni primerci Renaulta Kaptura

6.70K
12
Podelite sa prijateljima:

Regulatorno telo Ruske Federacije Rosstandart izveštava da su predmet poziva na korektivnu intervenciju krosoveri proizvedeni od septembra 2015. godine, pa sve do zaključno s današnjim danom. Dakle, proizilazi da su svi četvorotočkaši s ovim oznakama, koji su prodati kroz zvanične kanale Renaulta, pogođeni istim problemom.

Da podsetimo da se premijera modela Kaptur dogodila u martu 2016. godine. Istovremeno, prvi primerci lokalno proizvedenog Kaptura su, u salone francuske marke, počeli da pristižu tokom juna iste godine, pa stoga nije jasno da li je Rosstandart načinio štamparsku grešku kada je naznačio deveti mesec 2015. godine, ili je pak u poziv uneo i pretserijske verzije koje se, naravno nisu našle u slobodnoj prodaji.

Zvanični podaci pokazuju da je od početka prodaje pa do novembra te godine, ukupno isporučeno 98.630 primeraka Kaptura u Rusiji, ali se pod lupom našlo svega 78.461 vozila, što je oko 80% od ukupnog kontigenta.

Ispostavilo se da su pogođeni primerci izloženi riziku od otvaranja haube tokom vožnje, iz razloga što postoji mogućnost da dođe do pucanja metala koji poklopac motora drži zaključanim. Jasno je da ovakav razvoj događaja može dovesti do momentalnog gubitka kontrole nad vozilom i saobraćajnog udesa, pa poziv na korektivnu intervenciju treba shvatiti veoma ozbiljno, odnosno nije mudro odlagati posetu ovlašćenom servisu, gde će biti obavljena (za vlasnike) besplatna intervencija.

U međuvremenu, prodaja Kaptura u Rusiji je u defanzivi. U prvih jedanaest meseci je plasirano 23.696 primeraka, odnosno za 16,7% manje nego lani. Razlog tome treba tražiti u opštoj depresiji tržišta, nedostatku modernih automatskih transmisija u ponudi i oštroj konkurenciji, kako od strane ostalih marki, tako i unutar iste kuće gde Kapturu kupce krade kupeoliki krosover Renault Arkana.

AutoRepublika

(6696)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Gadan zajeb. Baš.
Davno beše (pre možda 30-ak leta), išao mi u susret „fićo“ ( na magistralnom putu) i otvori mu se u vožnji prednja hauba. Čovek je odmah kočio i srećom ( po sve nas ) nije pri tome izgubio pravac kretanja …

Sebastian L.

Ko zna dal’ bi ti sad sa nama delio ovaj dogadjaj da ne bese ABS i ESP sistema ugradjenih u tom „fićeku“ od strane nasih inzenjera u Zastavi… ;-))
Mora da je bio u pitanju model 750 SE!!

moron

Nije bio ni LE, ni SE, već ona generacija pre toga, koja je na svakom braniku imala po ona dva vertikalna kratka metalno-gumena odbojnika 🙂 Posle tog doživljaja sam zaista imao strah od vozila sa „kontra“ otvaranjem prednje haube (tj, kao na zastavi 750). Medjutim, opasan je potencijalno i drugačiji sistem, kao npr. na ladi nivi. Jednom mi se na nivi u vožnji otvorila hauba (otvarao sam je pre početka vožnje i verovatno nisam „zalupio kako Bog zapoveda“, pa zub nije uhvatio kako treba ) i pri ubrzanju sa rastom brzine odjednom je počela da se diže (možda 10-20 cm,… Pročitaj više »

Sebastian L.

https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-0f87c641aa353f91595136b44bcccac9
Ovako nesto?
Mislim, isto je ruski proizvod u pitanju… 🙂

moron

Mislim da su na MIG-u „varovi“ ipak bolje obradjeni 🙂

Don

Francuska kvaliteta , premijum. Sve je to goli k., Važno je da nije kao talijansko smeće jer kad ti pregori sijalica (kao kod Talijana) veće je zlo nego kad ti se otvori hauba u toku voznje ili zapali motor kao u svih BMW. Jer samo Talijani prave smeća a ostali su super super , pa da. Jel tako? :-S

moron

Eto, vidiš, mene je Bog kaznio da imam i žabarski, ali i francuski djubar i sa njima nemam apsolutno nikakvih problema, za razliku od suzukija (iz Japana) koji sam imao.
Sve ti je to relativno – kako ti se „zalomi“. Ako ubodeš djubar, ubo si ga, bez obzira na značku koju ima na sebi.

Hehehe

A jbmu i vas koji pljujete Talijane, a jedini auti koje HAK odvozi su ili njemački ili francuski auti.

Don

20.12, 2 opoziva Mercedesa, 1bmw,1 Ducati,1 Pezo…bar preko ove aplikacije što ju ponekad pogledam. I tako stalno….treba li ovome ikakav komentar vise.?

Renault Terminator

Koja je aplikacija u pitanju ako nije tajna?

Don

Verbraucher schutz

Ivan

Uh koliko je vag auta trebalo maknut sa cesta nakon 2015.. milijune valjda..