1. Home
  2. Vesti
  3. Da li BMW planira drugu generaciju iX-a?
Da li BMW planira drugu generaciju iX-a?
1

Da li BMW planira drugu generaciju iX-a?

87
1
Podelite sa prijateljima:

BMW iX predstavlja vrhunac trenutne linije električnih vozila, nakon što je debitovao uz pompe u julu 2021. godine. Predviđeno je da će uživati u punih sedam godina proizvodnog perioda, zajedno sa tehnološkom nadogradnjom u proleće sledeće godine. Ovo označava uzbudljivo poglavlje u priča o BMW-u iX, vozilu koje je prilično polarizovano od svog predstavljanja.

Sada je glavno pitanje šta će biti s ovim modelom koji nije utemeljen ni na jednom termičkom modelu bavarske marke… Tačnije rečeno, BMW iX projektovan je na jedinstvenoj električnoj arhitekturi, nudeći dizajnerskom timu slobodu da isporuči jednokratno vozilo.

Ova filozofija dizajna odražava inovativni duh BMW-a i3, posebno u njegovom pametnom, minimalističkom enterijeru koji maksimizira prostor za putnike napred i pozadi. Naravno, ekskluzivna platforma iX-a je došla sa značajnim početnim ulaganjem koje ostaje da se vidi da li će se isplatiti na kraju svog ciklusa.

U međuvremenu, širi BMW-ov vozni park električnih vozila ima koristi od zajedničke efikasnosti platformi CLAR (zasnovane na RWD) i FAAR (bazirane na FWD), naglašavajući pragmatizam u BMW-ovom pristupu električnoj mobilnosti. I taj pragmatizam će se nastaviti u periodu 2026-2027. uvođenjem dva nova električna krosovera zasnovana na CLAR-u: iX5 i iX7.

Oba ova nova EV bi otežala prodaju iX-a, za koji možete pročitati Dragovićeve utiske. Mnogi kupci još uvek nisu razjasnili ulogu iX-a i njegovu poziciju u liniji, što je razumljivo s obzirom na njegovu veličinu, što ga stavlja između postojećih modela X5 i X7.

Naravno, sve nas interesuje da li će se pojaviti SUV sličan iX-u, koji će prihvatiti inženjersku filozofiju Neue Klasse. Konačno, njegova platforma nudi brojne prednosti, od dizajna i pakovanja do efikasnosti. Stoga smo optimisti da će naredna decenija predstaviti uzbudljivo novo električno vozilo iz Minhena.

Ko želi da se podseti o kakvom modelu je reč, može pročitati gore pomenute utiske Saleta Dragovića na ovom linku.

AutoRepublika

(87)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Da li će iX dobiti direktnog naslednika ? Mislim da neće. Jer, ako bude lansiran iX5 i iX7 (kao što je to plan), za neki novi iX prosto neće biti mesta u gami. A tačno je mnogo mi se mnogo dopao iX tokom njegovog testa. Zaista je po mnogo čemu poseban, u pozitivnom smislu, za moj sistem vrednosti i želja. Znam da će sad zbog ove moje izjave M.M. opet da kaže da sam „opčinjen pomodarstvom i kičom“, ali, da dopao mi se mnogo. Pri čemu je DEMO primerak bio izuzetno svedene opcione opreme (a što je veoma retka pojava… Pročitaj više »