1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Renault Captur je pred nama
Novi Renault Captur je pred nama
1

Novi Renault Captur je pred nama

2.43K
1
Podelite sa prijateljima:

Renault Captur je debitovao pre šest godina, a sada je očigledno vreme za promociju nove generacije. Fotografije novog malenog krosovera su već prethodne nedelje postale dostupne na internetu, međutim, nije bilo neko posebno zadovoljstvo razgledati ih, pre svega zbog očajnog kvaliteta. Zahvaljujući kolegama iz Kine, u prilici smo da, na pravi način, uvidimo stil novajlije.

Naime, zajednički poduhvat francuske kompanije i Dongfenga, firme Dongfeng Renault, takođe je u procesu priprema za proizvodnju evropskog Captura, pa je tako i najsvežiji set informacija o malom krosoveru dospeo u javnost upravo preko kineskih sertifikacionih vlasti, koje su ujedno i dozvolile da se fotografije odličnog kvaliteta zavrte internetom.

Dakle, novi Captur je razvijen na platformi nedavno predstavljenog hedžbeka Clio, ali ako se i može reći da su dizajneri hedžbeka preneli proporcije noviteta s prethodnika, to nikako ne važi za rođaka s povišenom pozicijom sedenja.

Novi Captur je značajno gabaritniji, pa tako kineska sertifikaciona tela iznose da je dužina mališana sada 4.263 milimetara (+51 mm); širina je 1.797 milimetara (+19 mm), dok je visina 1.593 milimetara (+27 mm). Više je milimetara i između dve osovine: 2.638 spram nekadašnjih 2.606 mm. Ipak, aktuelni Kaptur, što je verzija za rusko tržište, trenutno je i dalje nešto veći automobil od Captura nove generacije.

Raspolažemo podacima koji govore o pogonskim sklopovima za kinesko tržište. Prema očekivanju, tu je turbo jedinica zapremine 1,3 litra, koja je našla primenu i u odlazećoj generaciji Captura. Izbor se svodi na motore snage 133 ili 159 „konja“.

Za razliku od najvećeg svetskog tržišta, u Evropi se očekuju i dizel kao i hibridni pogonski sklopovi. Ovaj put ponovo nećemo biti u prilici da provozamo Captur sa pogonom na sve točkove.

Svetska premijera malenog krosovera iz Francuske se očekuje tokom ovog leta, kada ćemo više detalja o simpatičnom novajliji biti u prilici da prenesemo.

AutoRepublika

(2428)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Veoma lepo izgleda. Meni je spolja lepši od novog 2008.