1. Home
  2. Prezentacije
  3. Krosover Hyundai Bayon modernizovan
Krosover Hyundai Bayon modernizovan
7

Krosover Hyundai Bayon modernizovan

205
7
Podelite sa prijateljima:

Mali Hyundai Bayon kreiran je specijalno za evropsko tržište i debitovao je 2021. godine. Ovo je najbliži rođak treće generacije Hyundaija i20, ali Bayon ima sopstvenu, nešto veću karoseriju sa originalnim dizajnom.

Hyundai smatra da su privlačni izgled i moderan enterijer glavne prednosti ovog krosovera. Stoga nije iznenađujuće što su ova dva parametra ažurirana tokom planirane restilizacije.

Spolja, Bayon je dobio novi prednji branik sa drugačijom rešetkom hladnjaka i srebrnom imitacijom zaštite motornog prostora pune širine. Prednja svetla su ostala ista, ali sada su zatamnjena, a između poteza dnevnih svetala pojavila se moderna LED traka. Zadnji kraj je takođe dobio novi podignuti branik, plus su se pojavili novi točkovi prečnika 16 ili 17 inča.

Paleta boja karoserije proširena je sa četiri nijanse.

Na prvi pogled, enterijer se nije promenio; ovde razlike leže u nijansama. Na primer, multimedijalni ekran od 10,25 inča je standardno instaliran umesto prethodnog sa osam inča. Sam medijski sistem je dobio ažuriranu navigaciju. Postoje dva dodatna USB-C konektora – jedan na prednjoj i jedan na zadnjoj strani. Unutrašnje lampe su postale LED, a konturno osvetljenje se nudi uz doplatu.

Nisu najavljene tehničke promene. Sada je evropski Hyundai Bayon opremljen četvorocilindričnim atmosferskim 1.2 MPI (84 KS) i uparen je samo sa petostepenim manuelnim menjačem. Uz doplatu – turbo motor 1.0 T-GDI u dve opcije snage (100 ili 120 KS).

Snažnija verzija je podrazumevano opremljena starter-generatorom od 48 volti (opciono je za slabiju verziju). Umesto uobičajenog šestostepenog manuelnog menjača, ovi blagi hibridi imaju menjač iMT6. Takođe, obe turbo verzije mogu se naručiti sa sedmostepenim preselektivnim robotizovanim menjačem. Pogon je isključivo na prednje točkove.

Hyundai Bayon se proizvodi u istoj fabrici u Turskoj gde se proizvodi evropski i20. Proizvodnja ažuriranih automobila počeće u bliskoj budućnosti, a cene će biti objavljene na početku prodaje.

Prošle godine je Sale Dragović testirao Bayon.

AutoRepublika

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Po BG već dosta vidjam Bayona. A bilo bi dobro ako i posle redizajna zadrži u ponudi i 1,4 MPI.

s mile

jutros baš obnovih gradivo tvog testa, fin, dovoljne dužine, prostora, atmo i turbo motora, pa ko ima $$$ neka bira

MRN

Danas uzimam na test i10 (sa 1,2 MPI).
Na neki način mi žao što nije sa 1,0 MPI sa 67 ks. Jer, čak i on ima mnogo bolje perfomanse (Vmax 156 km/h i ubrzanje 14,8) nego neka vozila koja sam vozio dobar deo vremena u prvoj polovini moje vozačke karijere, a sa čijim perfomansama sam u to vreme bio prezadovoljan. 😊

Shone

Moja supruga vozi stariju generaciju I10 sa tim, 1.2 MPI motorom od 77ks. Auto ide odlično. Ima dovoljno mesta i nije veliki potrošač…Ja vozim Nissan QQ J12 Tekna i sve češće mi se dešava da se uhvatim za ključeve malog I10..Počinjem da se pitam da li je prosečnoj Srpskoj porodici koja ima jedno , eventualno dva duža putovanja godišnje ( Do GR ili CG ) uopšte treba veće vozilo..

MRN

Da, baš je komforan. Usudio bih se reći da u njemu ima više mesta nego u sadašnjem yarisu.

s mile

Imam oko 250 K km iskustva sa 1.2L i oko 15sek 0-100, i ne žalim se. Svugde sam stigao, i nisu me toliko preticali ovi sa 150-200ks… to je snaga koja se veoma retko koristi.

BB

Fino su ga sredili… pozitivan pomak u odnosu na stari.

Iako ovo vozilo nije ništa posebno, simpatičan mi je, a pogotovo mi je fin zvud četverocilindičnog atmosferca, prosto lijek za uši pored sve češćih troklipaca…