1. Home
  2. Prezentacije
  3. Chevrolet Equinox predstavljen u četvrtoj generaciji
Chevrolet Equinox predstavljen u četvrtoj generaciji
1

Chevrolet Equinox predstavljen u četvrtoj generaciji

109
1
Podelite sa prijateljima:

Krosover pod imenom Equinox je izuzetno bitan za Chevrolet na američkom tržištu. Možda se ne prodaje baš dobro kao pre epidemije virusa korone, ali je i pored toga protekle godine isporučen 212.701 primerak. To znači da je Equinox popularniji nego bilo koji drugi model sa značkom Chevroleta sa izuzetkom pikap kamioneta Silverado.

Ovaj krosover je u serijskoj proizvodnji još od 2005. godine, a upravo je debitovala četvrta generacija. Američki proizvođač vozila i nudi i električno izdanje pod imenom Equionox EV, ali on zapravo nije povezan sa modelom iz ove priče osim što se isto zovu.

Equinox za 2025. godinu se stilski više približio ostalim krosoverima od strane Chevroleta kao što su Trax, TrailBlazer i Blazer. To se posebno može primetiti po pitanju stila, a cela ideja se zasniva da što više izgleda kao sportski Camaro. Na taj način se daje impresija da vozila imaju mnogo bolje vozne karakteristike nego što je to zaista slučaj, a i dalje će se nuditi samo u konfiguraciji sa petoro vrata. Najveće promene za narednu godinu su stigle na račun same ponude.

Bazni paket LS je eliminisan, što znači da ponuda sada startuje sa nešto bolje bolje opremljenom verzijom LT, a iznad njega se nalazi konfiguracija RS. I ne, sa RS-om ne dobijate neke posebne vožne karakteristike, pa čak ni više snage, tako da je daleko od pravog Rally Sporta. Promene su uglavnom vizuelne prirode i napravljene da Equinox zavara javnost, posebno zahvaljujući svojim 20-inčnim felnama.

 

Vrhunac ponude sada čini novi paket nazvan ACTIV. Reč je o proterenskoj verziji sa ciljem da unovči popularnost terenskih vozila, ali takav Equinox je u najgorem slučaju namenjen za kampovanje i slične hobije. Odlikuju ga mnogo agresivniji branici i 17-inčne felne, a takođe pruža i bolje opremljeni enterijer. Novi Equinox je takođe za 58 mm širi od prethodnika čime pruža više prostora u enterijeru i prtljažniku. Sa spuštenim zadnjim sedištima, krosover se može pohvaliti sa 1.800 litara prostora, što je jedna od najvećih brojki u klasi.

Bez obzira za koji paket opreme se kupac odluči, mehanička ponuda je ponovo identična. To znači da je u opciji samo 1,5-litarski turbobenzinac sa 175 konjskih snaga i 250 Nm obrtnog momenta u verziji sa pogonom na prednje točkove, odnosno dodatnih 25 Nm obrtnog momenta ako mušterija izabere pogon na sva četiri točka. Standardan menjač je CVT, osim za konfiguracije sa pogonom na sva četiri točka gde je dostupan osmostepeni automatik. Bilo je najava da će i 2,0-litarski turbobenzinac iz prethodnika nastaviti sa karijerom, ali ga je Chevrolet ukinuo zbog veoma slabe potražnje.

Ulazak u svet Equinoxa će biti skuplji nego ikada ranije i mediji spekulišu da će početna cena iznositi 32 hiljade dolara. To je značajno više od prethodnika, ali nas čelnici američkog giganta uveravaju da dobijaju više za uloženi novac i da su eliminili jeftinije pakete opreme samo zato što ih niko nije kupovao. Prvi primerci će početi pristizati u izložbeno prodajne salone na proleće.

AutoRepublika

(109)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Dopada mi se dizajn ovog vozila.
Motorizacija je za ovu klasu “na granici” za današnje vreme, ali, to će ipak da znači za cenu vozila.