1. Home
  2. Prezentacije
  3. Nakon inicijalnog neuspeha, Chery eQ7 ponovo rođen
Nakon inicijalnog neuspeha, Chery eQ7 ponovo rođen
0

Nakon inicijalnog neuspeha, Chery eQ7 ponovo rođen

151
0
Podelite sa prijateljima:

Pojavio se kao velika nada pre tri godine. Ali, električni krosover po imenu Chery eQ5 nije uspeo da se nametne kupcima u Kini, i to uprkos originalnoj modularnoj platformi LFS (Lightweight Frame Structure) s osnovnim zadnjim pogonom, aluminijumskom karoserijom, bogatom listom opreme i dizajnom Pininfarine. Tokom 2021. godine je isporučeno svega 867 primeraka, da bi ponuda bila ukinuta već sredinom naredne godine.

Krosover je poslat u automobilski urgentni centar i evo ga ponovo, ovaj put stiže s prestižnijim indeskom i on sada glasi Chery eQ7. Pa opet, promena imena se ispostavila mnogo većom izmenom od sprovedenih unapređenja .

U stvari, automobil je provučen kroz tradicionalan proces restilizacije. Krosover je zadržao originalnu školjku, ali je dobio rekonstruisan prednji i zadnji kraj. Rasveta je izmenjena a novi su i odbojnici, felne prečnika 18 ili 19 inča. Vizuelnim putem zaključujemo da sada Chery eQ7 podseća na Jetour Dashing, a koji je takođe razvijen od strane kompanije Chery.

Ukupna dužina mašine je narasla za 45 milimetara (4.675 mm), dok je širina neizmenjena (1.910 mm). Zato je došlo do prirasta od 5 milimetara u visini, pa novitet meri 1.660 mm.

Promene u enterijeru nisu bile obimne po broju, ali novosti jesu važne. Novi središnji tunel je lišen dugmića i polugica, a menjačem se sada upravlja putem ručice s desne strane upravljača. Sada su tu platforme za bežičnu dopunu mobilnih telefona i ostalih, na internet povezivih spravica.

Fizički tasteri kojima se diktirao rad klima uređaja su nestali s centralne konzole (a na njihovo mesto je postavljen konektor), dok obruč upravljača poseduje prekidače osetljive na dodir i rotacione tastere na kracima.

U isto vreme, čeoni panel je ostao isti, kao i unutrašnja oplata na vratima. Jedino što je novo dolazi u vidu revidiranih materijala. Prednje sedište putnika je oplemenjeno vibracionim masažerom i rasklopivim odmorištem za noge.

Zapremina glavnog prtljažnika se nije menjala i varira od 386 do 1.250 litara, ali je prednji boks postao manji, pa sada pruža 40, umesto nekadašnjih 60 litara zapremine.

Originalni Chery eQ5 je je zamišljen u tri verzije sa pogonom na zadnje točkove. Sve one su pružale različitu snagu elektromotora (163, 181 ili 204 „grla“). Ali ažurirani Cheri eQ7 se nudi u samo jednoj verziji sa motorom od 211 konjskih snaga. i 285 Nm. A umesto litijum-jonskih baterija kapaciteta 70 ili 88 kWh, sada je ugrađena jeftinija litijum-gvožđe-fosfatna trakciona baterija kapaciteta 67,1 kWh.

Krosover o kom pišemo, ali u novom obličju i s masom praznog vozila od 1.850 kilograma ima deklarisanu autonomiju od 512 kilometara (prema pravilima opisanim u kineskom ciklusu CLTC). Maksimalna brzina kretanja je 180 km/h, dok je vreme ubrzanja „iz mesta do stotke“ tačno osam sekundi. Ostale modifikacije još nisu ni najavljene. Postoje samo tri nivoa opreme, i oni stižu pod nazivima Air, Pro i Max.

Ono što je verovatno ključno je to što je ovaj električni Chery nakon sprovedenih promena postao osetno jeftiniji. Ako je eQ5 na početku prodajne akcije koštao 29 do 36 hiljada američkih dolara, sada je eQ7 krenuo u prodajnu ofanzivu u postojbini s cenom od svega 20 do 23 hiljada zelembaća. Prodaja će krenuti pre suočavanja đaka s novom školskom godinom.

AutoRepublika

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments