1. Home
  2. Prezentacije
  3. Genesis G80 – nova premijum limuzina korejske marke predstavljena „onlajn“
Genesis G80 – nova premijum limuzina korejske marke predstavljena „onlajn“
0

Genesis G80 – nova premijum limuzina korejske marke predstavljena „onlajn“

1.18K
0
Podelite sa prijateljima:

Pored atraktivnog izgleda, enterijer je takođe na vrhunskom nivou.

Genesis GV80 SUV, koji je debitovao u januaru, prvi je nosilac takozvanog „quad lamp“ dizajnerskog jezika marke. Iste smernice su primenjene i kod velikog sedana, Genesisa G80, koji je upravo debitovao putem globalne mreže iz sedišta u Južnoj Koreji. Krasi ga potpuno novi izgled, kao i triling novih pogonskih agregata, uz gomilu nove tehnologije unutar kabine.

Ista postavka kvarteta farova je sa SUV-a prenesena u limuzinu, gotovo nepromenjena, baš kao i masivna maska hladnjaka u obliku štita. Čini se da je ovaj transfer odrađen odlično. Jedina stvar koja novajliju razdvaja od rođaka s povišenim klirensom je donji segment prednje maske, koji se pruža punom dužinom „anfasa“, naglašen srebrnom horizontalnom lajsnom.

Naplaci na ovoj verziji G80, takođe su slični onima koje smo mogli da vidimo kod SUV-a. Reč je o jedinicama s pet paoka od 20 cola u srebrnom finišu. Čak su i pokazivači pravca, locirani iza prednjih lukova točkova identični, a tu je i karakterna linija koja povezuje prednje i zadnja svetla, baš kao kod modela s povišenim klirensom.

Sličnosti između dva vozila su očigledna i u unutrašnjosti, ail G80 definitivno nudi jedinstven izgled. Tu je masivni, centralni displej info-zabavnog sistema od 14,5 inča, kojim se upravlja nečim što Genesis naziva „dodirni i piši“ kontrolerom, uz 12,3-inčnu, 3D digitalnu instrumentaciju i „head-up“ displej.

Apple CarPlay i Android Auto funkcije su standardne. Jedna stvar koja nije prenesena iz GV 80 je njegov jedinstveni volan s dva paoka. G80 koristi tradicionalniju postavku s četiri paoka, ali nudi iste visokokvalitetne materijale: drvo, kožu, aluminijum itd.

 

Deo paketa za novi model uključuje novu naprednu tehnologiju. Genesis G80 dobija sistem automatskog kočenja u slučaju krajnje nužde, izbegavanje sudara u mrtvom uglu, automatsko menjanje vozne trake aktiviranjem pokazivača pravca, pa čak i adaptivni tempomat s „Machine Learning“interfejsom, koji vozaču asistira na taj način što uči njegove navike u vožnji. Svi ovi sistemi su takođe dostupni i kod GV80.

 

Što se pogonskih sklopova tiče, G80 je odbacio 3,3 i 3,8-litarske V6 opcije prošlog modela, kao i najsnažniji 5,0-litarski V8. Umeto njih, novajlija startuje s 2,5-litarskim turbobenzincem s 303 ks i 420 Nm. Zatim ide 3,5-litarski turbo V6 sa 380 konja i 530 Nm, dok je za određena tržišta predviđen 2,2-litarski turbodizel s 210 ks.

Sva ta „konjica“ dolazi sa smanjenjem mase. U Genesisu kažu da se na aluminijum odnosi oko 19 odsto konstrukcije novog G80, što novom modelu donosi skidanje 110 kilograma. Treća generacija platforme sa zadnjim pogonom takođe pruža nižu tačku težišta za bolju upravljivost, dok šira kabina pruža izdašniji unutrašnji prostor.

Korejska marka još uvek nije objavila detalje koji se tiču cena, ali ono što znamo je da će na matično tržište stupiti 30. marta, dok će se na drugim naži u drugoj polovini godine.

AutoRepublika

(1182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments