1. Home
  2. Prezentacije
  3. Sada i LG hoće da se automobiliše
Sada i LG hoće da se automobiliše

Sada i LG hoće da se automobiliše

86
3
Podelite sa prijateljima:

Korejska kompanija angažovana u grani potrošačke elektronike, LG je jedan od svetskih lidera u proizvodnji raznih ekrana i displeja. Ali na Sajmu potrošačke elektronike, CES-u za 2024. godinu, pored velikog broja kućnih uređaja, azijski entitet je po prvi put doneo automobil!

Za razliku od drugih elektronskih giganata (Xiaomi, Sony, Huawei), LG još ne govori o izgledima i planovima za masovnu proizvodnju. Koncept, nazvan LG αble, dizajniran je u želji da demonstrira najnaprednije tehnologije ekrana kompanije.

Po rečima stručnjaka iz kompanije LG, u budućnosti bi svi automobili trebalo da postanu „personalizovane digitalne pećine“. Koncept LG αble je upravo to: ova jednozapreminska struktura je zaista više kompaktni bioskop na točkovima nego potpuni automobil.

Na kraju krajeva, eksponat nema nikakva vrata, pa ni veći deo krova! Nema ni uobičajenog prednjeg panela, već je tu jedan čvrsto zakrivljeni „TV“. Postoji volan, ali je sklopiv. Sve je izvedeno u cilju što jasnije demonstracije vizije budućih sistema za zabavu u vozilima koji će zahtevati inovativne promene u unutrašnjosti automobila.

Koncept LG-a je zasnovan na principu svestranosti i lakoće transformacije prostora u kabini. Može se koristiti kao mobilna kancelarija, prostorija za rekreaciju, restoran ili bioskop. Za to se koriste najnovije tehnologije nastale trudom zaposlenih u kući: providni sklopivi i preklopivi displeji, kao i kućni aparati i rešenja za pametne kuće.

Svu ovu elektronsku opremu, kako je planirano, trebačo bi da kontroliše operativni sistem sa veštačkom inteligencijom. Virtuelni asistent će moći preciznije da razume zahteve putnika i da im pruži najprikladnije informacije, preporuke ili da im omogući potrebnu funkciju. Istovremeno, nisu date uobičajene „automobilske“ karakteristike koncepta.

LG je takođe pokazao koncept koji je bliži stvarnosti, iako više uopšte nije automobil. Eksperimentalna divizija LG Labs je demonstrirala izgled prikolice za kompaktni kamper Bon Voyage, koja nastavlja razvoj ideje istoimenog dvoosovinskog prototipa od pre godinu dana, ali u kompaktnijem formatu.

Bon Voyage pruža široke mogućnosti transformacije i, kako su planirali programeri, trebalo bi da „proširi kvalitet života u kući za rekreaciju na otvorenom“.

Konačno, najpraktičniji eksponat bila je stanica za punjenje po imenu e-Centric, prikazana pored koncepta LG αblea. Upravo je infrastruktura za punjenje električnih vozila već postala jedna od ključnih oblasti rasta cele kompanije LG.

Autoepublika

(86)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Taman sam pomislio da sad i LG hoce da se ugura u auto-bransu, kad ono on samo zeli da demonstrira svoje aktuelne i buduce proizvode iz oblasti elektronike. To znaci da izmedju LGa i Xiaomia SU7 ne postoji nikakva paralela. Ali ko zna! „Gde ima dima, bice i vatre!“

Zoran

prostorija za rekreaciju?