1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazana osvežena Lancia Ypsilon (GALERIJA)
Prikazana osvežena Lancia Ypsilon (GALERIJA)
8

Prikazana osvežena Lancia Ypsilon (GALERIJA)

2.53K
8
Podelite sa prijateljima:

Italijanski gradski mališan odbija da ode u penziju. 

Uprkos činjenici da je nesposobno rukovodstvo FCA svelo Lanciju na samo jedan automobil koji se nudi isključivo u Italiji, ovaj brend pokazao je veliku snagu i uspeo da preživi, iako su mu mnogi prognozirali propast još pre pet godina. Tako konačno stižu bolji dani za Lanciju koja bi pod Stellantisom trebalo da doživi pravi preporod i da formira grupu premijum brendova zajedno sa Alfom i DS-om.

Dok ne stignu novi modeli, Lancia mora da se posluži sa onim što ima na raspolaganju, a to je Ypsilon koji je na tržištu verovalo ili ne od 2011. godine i upravo je doživeo novo „zatezanje bora“. No, promene su ipak veće nego što se očekivalo.

Tako je Ypsilon dobio gotovo novi anfas. Napred je postavljena nova rešetka, tu su i drugačiji LED farovi, kao i izmenjeni usisnici za vazduh, što sve doprinosi utisku značajno drukčijeg lica u odnosu na nekadašnje izdanje. Ono što je primetno jeste i više „hromiranih“ detalja u eksterijeru.

U kabini je najveća izmena novi ekran osetljiv na dodir od 7 inča, dok je informativno-zabavni sistem sada kompatibilan sa Android Auto i  Apple CarPlay. Vrlo važna stavka u svetu modernih automobila…

Kada je reč o paleti motora, čine je u suštini tri sklopa. U pitanju je interesantna kombinacija motora. Tako su u ponudi 1,2-litarski agregat koji može koristiti TNG i benzin, kao i 0,9-litarska pogonska jedinica koja može pored benzina upotrebljavati i metan. Prvi pomenuti motor raspolaže sa 69 ks i 102 Nm, dok potonji može da računa na 85 ks i 145 Nm kada koristi benzin, odnosno 70 ks i 135 Nm kada upotrebljava metan.

Pored navedenih agregata, u ponudi je i 1,0-litarski trocilindarski benzinac sa 70 ks i 92 Nm. Ovaj agregat koristi i ispomoć sistema blagog hibrida, te ovako opremljen Ypsilon nosi sufiks Hybrid, iako se ne radi o klasičnom tipu hibrida već o MHEV. Lancia Hybrid u stanju je da obavi sprint do „stotke“ za 14,2 s, dok maksimalna brzina iznosi 163 km/h.

Restilizovani Ypsilon uskoro će se naći u italijanskim izložbeno-prodajnim salonima.

AutoRepublika 

(2529)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ja ne mogu sa shvatim da se ovaj auto ne može prodati i na drugim tržištima, ovakakav kakav je. Čini mi se da ima dovoljno prostora za svoju klasu. Dizejnerski pristojan, jedino bih ona zadnja vrata „De SIlva“ vratio da budu sa kvakom…

DOLF

Što je stariji meni je sve lepši! 😁

BojanNeki

Analogni satovi iza ekrana na dodir, jooooj. Italijani su nekada bili maštoviti.

BojanNeki

Nikada mi se nije dopadala niti jedna od „ipsilonki“, uvek mi je bio nekako automobil za lepši pol. Što je ok.
Ali dok ovi „redizajniraju“ tač skrin Francuzi i Nemci im uvaljuju svoje male gradske električne automobile…

comment image

Ružno mi bilo da kažem da je ubacivanje ekrana na dodir u „nov“ fosilni automobil iz 2011. kao oživljavanje mrtvaca. Uuups, ipak rekao sam.

BojanNeki

Trend prodaje baterijskih električnih vozila u Italiji…

comment image

moron

I dalje je prelepa

Bungi

I Fiat Panda može da ima lijepo odijelo, Lančia Y je najbolji dokaz za to.

Leminex

Izgleda bas odlično…
AUTO DELOVI BEOGRAD