1. Home
  2. Vesti
  3. Neispravna creva dovela javnog tužioca Nemačke u Continental
Neispravna creva dovela javnog tužioca Nemačke u Continental
4

Neispravna creva dovela javnog tužioca Nemačke u Continental

141
4
Podelite sa prijateljima:

Druge države imaju javno tužilaštvo, i to ne samo nominalno to jest neoglašavajuće kao ovo naše kojim preko Zagorke Dolovac upravlja predsednik države, pa tako ovaj nemački organ sprovodi istraživanje u industrijskom divu iz sveta snabdevača automobilske industrije. Continental je pod istragom usled plasmana neispravnih creva.

Continental godinama unazad snabdeva proizvođače automobila nekvalitetnim delovima koji se koriste za sklapanje uređaja za klimatizaciju, što bi sada moglo biti protumačeno kao krivično delo. Istražitelji se bave procenom da li tu ima elemenata pronevere ili prevare.

Javno tužilaštvo Frankfurta istražuje probleme u vezi kontrole kvaliteta kod Continentala. Portparol državnog organa je kazao da se proverava osnovanost sumnje na prevaru. Informacije koje stižu iz Nemačke sugerišu da se radi o problemima s kvalitetom creva koji su otkriveni u 2022. godini. O pokretanju istrage je ranije izveštavao i Handelsblatt. Nadležni u kompaniji koja je na tapetu kažu da u punom obimu sarađuju s tužilaštvom.

Odgovorni u Continentalu navode da su sami ustanovili postojanje problema i prijavili isti vlastima. “Na kontinualnim osnovama smo se suočavali s organizacionim i personalnim posledicama tekućih zapažanja iz interno sprovedene istrage,” naglašava glasnogovornik. Postignut je dogovor i s kupcima problematičnih creva.

Iako portparol tužilaštva navodi da nije moguće u ovom trenutku iznositi dalje informacije o predmentom slučaju, zna se da je problem nastao u diviziji Contitech. Sumnja se da je nemački privredni div godinama unazad kupcima isporučivao creva neodgovarajućeg kvaliteta u odnosu na potpisane ugovore. Pride, sistem interne kontrole je godinama vršio provere i tih godivih proizvoda, ali je rezultatima manipulisano kako bi se sakrili rezultati.

Na prevaru su ukazali radnici, nakon čega je došlo do obustave proizvodnje loših creva. Ako je za utehu vozačima, u Continentalu tvrde da problem nije od odraza na bezbednost putnika, niti po prirodno okruženje.

AutoRepublika

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Postignut je dogovor i s kupcima problematičnih creva.“

Ko su tačno bili kupci Continental-ovih creva klimatizacije? Koji brendovi i u kom periodu ?

Šta je sa krajnjim kupcima (vozila) u koja su ugradjena takva creva? Šta će biti ako se problem javi/uoči tek po isteku garancije ?

Kitittelj

Obično se radi recall – opoziv, OEM izbaci spisak godina proizvodnje i brojevi šasija pa se kupci pozivaju da se greška otkloni, nezavisno od isteka garancije. E sad, ovako bi trebalo da bude, a kako će stvarno da bude, videćemo.

BB

Rspad sistema

s mile

“ u Continentalu tvrde da problem nije od odraza na bezbednost putnika, niti po prirodno okruženje.“

nije ništa od ovog, samo je skraćen radni vek, pa je povećan trošak servisiranja

postalo je tako lako reći nešto u sopstvenu korist