1. Home
  2. Vesti
  3. Posle glomaznog Enyaqa Škoda se okreće manjim električnim automobilima
Posle glomaznog Enyaqa Škoda se okreće manjim električnim automobilima
1

Posle glomaznog Enyaqa Škoda se okreće manjim električnim automobilima

310
1
Podelite sa prijateljima:

Češka marka planira da plasira tri EV modela manjih gabarita od Enyaqa. 

Tomas Šefer, šef Škode, želi da iduća tri električna vozila budu u nižim segmentima od aktuelne EV perjanice. Sasvim logičan korak, jer je jasno da će elektrifikacija morati da se preusmeri na manje gradske automobile, ukoliko se ova klasa vozila želi približiti širim narodnim masama.

Česi priželjkuju da najmanje 50% njihove prodaje u Evropi do 2030. godine otpada na električne četvorotočkaše. A za takav poduhvat biće potrebno ponuditi modele sa pristupačnijom cenom. Tako je Šefer potvrdio da će Škoda stvoriti uvodni model u EV portfoliju, te da ćemo uskoro videti koncept.

Taj nadolazeći automobil biće najverovatnije krosover, i u bliskom srodstvu sa modelima koje će predstaviti Volkswagen, odnosno Cupra. „Budite uvereni da će naše vozilo biti istinska Škoda, drugačije od sličnih proizvoda iz naših sestrinskih brendova“, navodi Tomas Šefer.

Ovaj uvodni model trebalo bi da ima cenu od oko 20.000 evra, i ujedno će biti i spiritualni naslednik za Citigo-e koji se ne proizvodi od 2020. godine. Ono što je poznato o budućim električnim asovima Škode, to je da će jedan od najavljena tri četvorotočkaša biti vozilo iz C segmenta.

Tačnije, EV pandan Octaviji koji će se smestiti na modularnu MEB platformu. No, za sada nema nikakvih preciznijih informacija o tome kada bi se oni mogli naći na tržištu. Dok oni ne stupe na scenu, Škoda ostaje sa jednim električnim modelom u gami oličenim u Enyaqu.

AutoRepublika 

(310)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

„Budite uvereni da će naše vozilo biti istinska Škoda, drugačije od sličnih proizvoda iz naših sestrinskih brendova“

nekad je ovo bio veeeeliki minus, a sada je ogrooooomni plus 😉