1. Home
  2. Vesti
  3. Avtovaz najavljuje SUV na temelju Lade Veste
Avtovaz najavljuje SUV na temelju Lade Veste
3

Avtovaz najavljuje SUV na temelju Lade Veste

339
3
Podelite sa prijateljima:

Lepe vesti za tužno rusko automobilsko tržište su stigle od prvog čoveka kompanije po imenu Avtovaz. Maksim Sokolov je u razgovoru s tamošnjim medijima najavio pln koji predviđa proizvodnju krosovera koji bi bio razvijen na bazi modela Lada Vesta.

Ipak, vrhovni izvršni rukovodilac ruske firme nije izneo nikakve dodatne pojedinosti u vezi s ovim projektom, ali sudeći po trenutnom stanju lokalne industrije proizvodnje automobila, teško je verovati da bi terenska prinova u gami marke Lada uskoro mogla da vidi svetlost dana. Vredno pomena je i to što je Sokolov najavio planove konstrukcije cele game Lade, a koja bi bilo u kompletu prebačena na novorazvijenu arhitekturu.

Sve ove najave se mogu smatrati lepim željama, posebno iz razloga što je za Avtovaz sada primarni zadatak da ponovo oživi sklapanje Lade Veste, kako rekosmo, modela na čijim bi temeljima bio izveden novi terenac. Direktor Avtovaza je ranije najavio da će fabrika u Iževsku nastaviti s radom u prvom polugodištu 2023. godine, ali preciznije vremenske odrednice još uvek nema.

Nije potpuno jasno ni da li se najava Sokolova odnosi na novu Vestu NG, aktuelnu Vestu, ili pak na pojednostavljenu verziju. Modifikacija s osiromašenom opremom je već pogodila Grantu, a uskoro će ista sudbina snaći i modele Granta Drive Active, Lada Niva Legend i Travel.

„I u budućnosti imamo namere da realizujemo naše ciljeve, postižući visoku dozu lokalizacije, uz lansiranje široke palete cele porodice Lada, i to na novoj platformi“, rekao je šef Avtovaza. Razvoj nove arhitekture, prema rečima Sokolova, trajaće tri do četiri godine , a planirano je da se koriste „određena postignuća zasnovana na platformi Lade Veste“. U narednih godinu dana, Avtovaz će uložiti milijardu rubalja u rad na platformi, a koliko je to u našem novcu, može vam pomoći Google da shvatite.

Kada smo već kod ovog ruskog brenda da podsetimo da je ranije isplivalo da Lada, koja je odlaskom Renaulta ostala bez glavnog dizajnera, traži novog kandidata za ovu ulogu. Prema nekim izveštajima, uprava nastoji da vrati Stiva Matina, tvorca korporativnog „X-stila“ koji krasi moderne modele Avtovaza. Međutim, malo je verovatno da će biti lako privući Britanca da radi u sadašnjim okolnostima.

AutoRepublika

(339)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Evo Mosviiiiiiiiiiič
https://www.in4s.net/krosoveri-i-elektricni-automobili-objavljeno-kako-ce-izgledati-nova-ruska-vozila-moskvic/

Jes’ da izgleda više kao Pekingiiiiič ali dovoljno dobro 😜

Iznogud Časni

Jes to meni Reko ? Jes to meni Reko? Ne deri se, ne deri se.

BB

Đes’ to pritisn’o…