1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Audi A8 dolazi sa standardnom „mekom“ hibridnom postavkom
Novi Audi A8 dolazi sa standardnom „mekom“ hibridnom postavkom
0

Novi Audi A8 dolazi sa standardnom „mekom“ hibridnom postavkom

325
0
Podelite sa prijateljima:

Ova tehnologija bi blagovremeno mogla da bude prenesena na druge modele.

Audijeva elektroofanziva je na pomolu. Kompanija je potvrdila da će do 2020. godine biti lansirana tri nova e-tron modela, kao i dva nova Q SUV-a. Do 2025., procenjuje nemačka marka, 30 odsto prodaje će se odnositi na čisto električne ili hibridne modele.

Da bi  dodatno promovisao „zeleni“ način razmišljanja, Ingolštat bi mogao da buduću A8 perjanicu promoviše sa izvesnom formom elektropogona. Litijum-jonska baterija od 48 V će biti uparena sa alternatorom pokretanim kaišem, koji regeneriše energiju tokom kočenja i skladišti je u bateriju. Ova postavka bi trebalo da poboljša ekonomičnost i performanse.

Dotični sistem će biti standardan na svim A8 modelima, a Audi planira da ga „veoma brzo“ proširi na ostale veće modele, rekao je Aleksander Kruze, Audijev šef sektora za „meke“ hibridne sisteme. Nova generacija A6 i A7 će usvojiti ovu tehnologiju, dok  manji modeli poput A3 neće koristiti istu bateriju, već će eksploatisati konvencionalniju hibridnu postavku manje mase.

Pored litijum-jonske baterije od 48 V, novi A8 će posedovati brojne nove tehnologije, uključujući nivo 3 autonomne vožnje, što Audi naziva „Pilot za saobraćajne gužve“ (Traffic Jam Pilot). Audi je najavio i 24 odsto kruću šasiju, dok će pogonska snaga dolaziti iz istog 6,0-litarskog W12, koji se nalazi ispod haube Bentley Bentayge. Opcioni agregat je 4,0-litarski V8 biturbo, kao i spomenuti hibridni baterijski sistem.

Putnici na zadnjim sedištima dobijaju 28 milimetara više u pojasu nogu, kao i 14 milimetara više u visini glava.

Za razliku od aktuelnih trendova, novi A8 će dobiti pedesetak kilograma više, ali razlog tome predstavljaju novi alternativni pogoni. Audijeva perjanica će debitovati sledećeg meseca na Audi samitu u Barseloni (11. jul).

 

(325)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments