1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Šef Volvoa: „Ciljamo na maržu od 20 posto sa električnim automobilima“
Šef Volvoa: „Ciljamo na maržu od 20 posto sa električnim automobilima“

Šef Volvoa: „Ciljamo na maržu od 20 posto sa električnim automobilima“

214
5
Podelite sa prijateljima:

Generalni direktor Volvoa, Džim Rovan, deli uvid u buduće strategije i ciljeve kompanije, posebno na tržištu električnih automobila. Volvo ima za cilj potpuni prelazak na električna vozila (EV) do 2030. godine.

Uprkos ubrzanom tempu Volvoa ka električnim vozilima, Rovan naglašava važnost saradnje u standardizaciji mreža za punjenje radi veće efikasnosti i pogodnosti.

Govoreći o globalnom napretku u elektrifikaciji, Rovan primećuje različite brzine usvajanja u regionima kao što su SAD, Evropa i Kina. Volvo strateški nudi hibridna plug-in električna vozila (PHEV) kako bi zadovoljio različite nivoe spremnosti tržišta.

Što se tiče budućeg pravca kompanije, Rovan samouvereno tvrdi da fokusiranje na električna vozila nije rizičan potez, navodeći Teslin uspeh kao dokaz tržišne održivosti potpuno električnih brendova. Predstojeći Volvoovi modeli, uključujući električni MPV EM90 i kompaktni SUV EX30, imaju za cilj da iskoriste zahteve tržišta u nastajanju.

Uprkos izazovima u prelasku na električne strategije, Rovan ostaje optimista u pogledu automobilske revolucije, naglašavajući pojednostavljeni lanac snabdevanja i povećanu profitabilnost povezanu sa proizvodnjom električnih motora (nada se marži od 20 procenata). On samouvereno predviđa postizanje pariteta u profitu između EV i automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

AutoRepublika

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

„navodeći Teslin uspeh kao dokaz tržišne održivosti potpuno električnih brendova.“ Ma sve je to lako, ako imaš podsticaje koje je Ilija Maskovič dobio od države… neki vele da su ukupni podsticaji koje je on dobio direktne i indirketne (kroz podsticaje za električne automobile, ali dok su bili jedini, nisi mogao kupiti drugi nego Tesla), preko 3 milijarde dolara… Isto tako Rimac u Hrvatskoj, genije, čudo od djeteta, a kasnije i od preduzetnika, ne zna se koliko je para dobio prvo od oca pa od države, investitora, a sada i od EU (197 miliona eura za robotaxi koji niko ne znakad… Pročitaj više »

MRN

Pa, naravno, svi se bave temom ekologije iz čisto altruističkih pobuda.

Matija

Ovako visoke marze ostvaruju Ferari i Porse. Mercedes i BMW se odrzavaju na oko 10%. VW je bio na 3% sada je pao ispod toga.

BB

Možda je to bilo tako dok ti nisi otišao u penziju 😜
Vjerujem da su sada svi mnogo pohlepniji.

Osim VW… Kod njih ovih 3% su izraz visokih troškova za nerad 🤣😂

Matija

Sa odlaskom u penziju nisam prestao da se bavim automobilima – naprotiv, sada imam vise vremena. BMW se trudi da dodje do 12%. „Kod njih ovih 3% su izraz visokih troškova za nerad“ – ovo si cuo od mene tako da nema potrebe da mi objasnjavas. Sta kazu tvoji izvori podataka?