1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Kinezi za 1.500 dolara od Mercedesa E klase načine prestižni Maybach
Kinezi za 1.500 dolara od Mercedesa E klase načine prestižni Maybach
4

Kinezi za 1.500 dolara od Mercedesa E klase načine prestižni Maybach

10.65K
4
Podelite sa prijateljima:

Ako su Kinezi u nečemu izvrsni kada je reč o automobilskoj industriji, onda je to kopiranje.

S klasa, epitom luksuza kada je reč o Mercedesu, naročito je popularna u Kini. Tamošnji kupci su posebno oduševljeni Maybach izdanjem limuzine, te ne čudi želja da se drugi automobili sa značkom trokrake zvezde pretvore u nešto što liči na neki Maybach model.

Tako se na sajtu Alibaba može naručiti čitav set za promenu izgleda E klase (proizvedeni automobili od 2016. do 2020. godine) tako da se stvori iluzija da je to nekakva Maybachova limuzina. Cena seta je između 1.000 i 1.500 američkih dolara, a u paket ulaze nova “hromirana” maska hladnjaka, sve neophodne značke (“Maybach” i “V12”), kao i “hromirani” ukrasi za zadnji odbojnik i sva ostala neophodna oprema da se E klasa efektivno prepakuje u luksuznije izdanje.

Suštinski, ne može se poreći da Kinezi nisu dobro uradili posao, te da bi neko nevešto oko lako poveravalo da se zaista radi o najprestižnijem izdanju S klase. No, u ovome im je pomogao i sam Mercedes koji već nekoliko godina unazad forsira “babuška” dizajn.

Tačnije svi modeli međusobno mnogo liče, s tim da se razlikuju u sitnim detaljima i naravno veličini. Stoga ni kineskim “stručnjacima” za kloniranje nije bio mnogo težak posao. Pogotovo ne ako se radi o Mercedesu E klase sa uvećanim međuosovinskim rastojanjem, jer tada čitava prerada deluje još upečatljivije.

Kako pišu različiti inostrani portali, kineski “Maybach set” vrlo je popularan ne samo u Kini, već i u susednoj Indiji, gde su i nastale priložene fotografije ovog “Maybacha”.

AutoRepublika 

(10647)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Super odrađeno… 👍

A jel’ paše na Berlingo? 🤣😂

Lesa

Babuška dizajn 🤣🤣🤣 Svaka čast,odlično poređenje

Djiping

Najbolji nacin da sa malo para srozate vrednost auta.

Laki

Neka „fala“ puno.