1. Home
  2. Vesti
  3. UAZ ponovo na putevima Kube
UAZ ponovo na putevima Kube
0

UAZ ponovo na putevima Kube

222
0
Podelite sa prijateljima:

UAZ će nastaviti izvoz automobila na kubansko tržište sudeći po obaveštenju za javnost koje je kompanija danas plasirala, a preneo ruski Interfax.

“Očekujemo da godišnji obim izvoza karipskoj ostrvskoj državi bude na godišnjem nivou od nekoliko stotina primeraka krosovera, a što su nam omogućili uspešno sprovedeni testovi u toj zemlji. Fabrika automobila Ulyanovsk je već pokrenula isporuku prvog lota koji sadrži pikap vozila namenjena energetskoj industriji Kube” – navedeno je u saopštenju koje je potpisao direktor izvoznog sektora kompanije, Andrej Dorofejev.

Testovima su podvrgnuti modeli Patriot, Pickup SUV i Profi laki kamioneti u okviru Kubanskog transportnog instituta. UAZ gaji nade da će isporuke biti masovne, kako bi se na taj način pružila podrška u implementaciji zajedničkih, rusko-kubanskih projekata.

Kubanski ambasador Džerardo Penalver Portal je posetio Rusiju 1. marta, a kao rezultat razgovora i prateće posete fabrici koji su usledili tada, dogovorena je saradnja. Izuzev prognoza u pogledu obima isporuka, UAZ još uvek nije zvanično potvrdio koji broj automobila ruske marke će završiti na Kubi.

Interfax je ranije preneo da je kompanija tokom prethodne godine isporučila oko 5.000 primeraka vozila na ostrvskom tržištu, dok je taj broj bio nešto viši za 2017. godinu i iznosio je 5.101 krosover.

Prema zvanično objavljenim podacima, ruska kompanija je do ovog trenutka izvezla ukupno 30.000 vozila na Kubu.

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments