1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota ProAce Max je prerušeni Fiat Ducato
Toyota ProAce Max je prerušeni Fiat Ducato
7

Toyota ProAce Max je prerušeni Fiat Ducato

2.08K
7
Podelite sa prijateljima:

Ono što je pre nekoliko godina bilo nemoguće, pre saveza sa Stellantisom, sada je dostiglo novi nivo. Toyota, koja je svoju strategiju vezanu za komercijalna vozila započela sa modelima ProAce i ProAce City, oba sa svojim odgovarajućim putničkim varijantama Verso, ponovo pravi korak napred premijerom najvećeg kombija japanskog brenda.

Taj potez je bio više nego jeftin za Toyotu, jer je napravljen čistom i jednostavnom promenom amblema na obnovljenom Fiatu Ducato, od kojeg je nasledila sve svoje najnovije inovacije. Nova Toyota ProAce Max je najnoviji novitet japanskog proizvođača, iako je jedan od najstarijih kombija iz cele serije koji se prodaje na evropskom kontinentu.

Uprkos tome, njegovi farovi imaju LED tehnologiju kao standard, pa čak i aluminijumske felne koji daju sportskiji izgled, standardno ili opciono u zavisnosti od završnog nivoa. Ista stvar se dešava i u unutrašnjosti, koja može imati bežično povezivanje Apple CarPlay ili Android Auto integrisane u multimedijalni sistem sa navigatorom.

Toyota nije pokazala enterijer, a nema ni potrebe, jer će biti isti kao kod Ducata, sada sa digitalnim ekranom za instrument tablu i još jednim ekranom osetljivim na dodir na centralnoj konzoli.

Brend je istakao velike mogućnosti koje će ponuditi novi ProAce Max u šest konfiguracija zasnovanih na dva međuosovinska rastojanja, tri dužine i tri visine sa maksimalnom zapreminom tereta do 17 kubnih metara, pored odgovarajuće transformacije po zahtevu kupaca sa kabinom sa jednim ili dva reda sedišta i šasijom. Imaće klizna vrata koja se otvaraju na desnoj strani i dva vrata pozadi, sa otvaranjem do 270 stepeni.

Za sada, Toyota je samo potvrdila novi ProAce Max kao električni kombi, ne pominjući nikakvu dodatnu termičku opciju sa dizel motorom kao što je dostupno u Ducatu. Port za punjenje baterije nalazi se u istom priključku za punjenje goriva, pored vozačevih vrata, nasleđujući isti pogonski sistem: prednji elektromotor koji će proizvesti maksimalnu snagu od 200 kW uz maksimalnu autonomiju od 420 kilometara po WLTP-u.

Za sada su nepoznati datum lansiranja i cena.

AutoRepublika

(2079)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ključ uspeha, samo staviš na nos vozila „bedž svete krave“ i svet je tvoj 😊

BB

Tako je, ne valja im Berlingo, ali je Proace simbol kvaliteta 😜

Bungi

Fiat Dukato pod „86-om“ značkom.

Rikošet

U kapitalizmu ništa nije sveto osim zelembaća.

Profit je sve sveo na matematiku, a u tom svođenju na brojeve, nema mjesta za emocije i čovjeka,

koji je tako sam sebi napravio najveću zamku.

Rekao bih zasluženo, jer je kroz svoj istorijski razvoj pokorio ili istrijebio sve prirodne protivnike, pa je na kraju jedino sam sebi mogao doći glave…

Ovo je igračka za flotne kupce, s kojom će oni samo proširiti postojeće aranžmane s Toyotom…

Yrraf

Pa nije koliko me sećanje služi, ništa bolje bilo ni dok smo bili drugovi komunisti. Lepili smo svoje značke na Fiatove automobile, Saurer, Deutz i Mercedes kamione i autobuse, pa i na MF traktore.

Rikošet

Tada je to čini mi se bilo „nužno zlo“ a danas je čista računica. U komunizmu kojeg mi pamtimo problem je bio proizvesti dovoljne količine vozila, a danas je to najmanji problem, tako da nije isto vrijeme, a ni paralela ne stoji nemoguće ih je porediti niti sam ja gradio takve mostove… Svaki sistem ima prednosti i nedostatke, ali kapitalizam sve to generiše na jedan način koji jednostavno kaže motiv su novac i zarada, sve ostalo je drugi plan. To bi bilo super da je čovjek robot, a ne emotivno biće, čiji želudac ga kada vidi Toyotin znak na Fiatu… Pročitaj više »

Izmenjeno 5 meseci pre od strane Rikošet
BB

Ali smo MI to proizvodili, moj stric je motao cijevi za Famos motore 😉

A sada pare dajemo drugima…