1. Home
  2. Vesti
  3. SsangYong Torres EVX stiže u Evropu
SsangYong Torres EVX stiže u Evropu
4

SsangYong Torres EVX stiže u Evropu

1.39K
4
Podelite sa prijateljima:

SsangYong Torres je najsvežiji novitet korejskog brenda. Nakon dugog perioda mirovanja, firma je dobila značajnu injekciju kapitala od svojih novih vlasnika, giganta KG, velike azijske kompanije koja je odlučila da diverzifikuje svoje poslovanje i upusti se u automobilsku industriju, spasavajući SsangYong od propasti.

KG Mobility je preuzeo firmu najavom nove serije modela u narednim godinama, istovremeno povećavajući asortiman električnih automobila. Prvi je SsangYong Torres i, kao i mnogi drugi modeli na tržištu, on takođe ima svoju varijantu sa „nultim“ emisijama. SsangYong Torres EVX je predstavljen na Salonu automobila u Seulu pre godinu dana i u planu je njegovo „iskrcavanje“ na tle starog kontinenta.

Za početak, najavljen je na odabranim evropskim tržištima, a poznati su konkretniji detalji šta će ponuditi potencijalnim kupcima. Pored dizajna koji je tipičniji za terensko vozilo, ima unutrašnjost za pet putnika i zapreminu prtljažnika koja dostiže do 1.662 litara, sa oborenim naslonima zadnjih sedišta.

U njemu se ističu dva digitalna ekrana postavljena kao tableti na kontrolnoj tabli od 12,3 inča i tunel za prenos koji je odvojen od centralne konzole. U Poljskoj će SsangYong Torres EVX biti dostupan sa tri nivoa opreme i sa kompletnom standardnom opremom u kojoj praktično „ništa neće nedostajati“.

Torres EVX će biti dostupan samo sa električnim motorom koji će ponuditi maksimalnu snagu od 150 kW (204 KS) napajanog litijum-ferofosfatnom (LFP) baterijom kapaciteta 73,4 kWh i smeštenm direktno u strukturu šasije što važi za moderno i inteligentno rešenje koje omogućava veću efikasnost i izdašne karakteristike i autonomiju. Navodi se i vreme punjenja baterije (od 20 do 80 procenata) u iznosu od 28 minuta.

Električni SsangYong Torres će početi da se prodaje u Poljskoj u narednim nedeljama, sa cenom od 43.120 evra, uključujući poreze.

AutoRepublika

(1385)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Auto u izvestaju izgleda sasvim dobro, mnogo bolje nego raniji modeli SsangYonga. Investor je ocigledno resio da od svoje investicije u posrnulu firmu napravi solidan profit. Onis sest pravougaonih svetlecih elemenata napred neodoljivo asociraju na Dzip! Tableti na kokpitu deluju kao nesto sto je privremeno stavljeno pa zaboravljeno. Hvale se baterijom koja je integrisana u podnu strukturu vozila. To znaci da baterija nije vise jedan homogeni modul vec su celije, hladjenje, kablovi i elektronika rasuti po podu izmedju glavnih nosaca. Zivo me interesuje kako ce u ovom slucaju izgledati zamena ili popravka baterije! Da bi se doslo do baterije morace… Pročitaj više »

BB

Dizajn odličan sa tri strane, sa zadnje nedorečen – čisto da se zna da je i to Ssangyong 😜😂🤣

s mile

Front je tako NO SYoung, ne liči ni na jedan, niti je ružnjikav kao prethodnici, zapravo Odličan front… barem što se mene tiče

Bungi

Malo Rendžrovera,. malo Džipa.Prednji kraj je dobro ispao.Pozadi bi mu bolje legla horizontalne lampe.