1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Ažurirani Audi S3 postaje moćniji i agresivniji
Ažurirani Audi S3 postaje moćniji i agresivniji

Ažurirani Audi S3 postaje moćniji i agresivniji

106
0
Podelite sa prijateljima:

Pre četiri godine, pre premijere modela S3, Audi je otkrio novi proizvod u laganoj kamuflaži. Sada se ovaj trik ponavlja sa novim, tačnije ažuriranim modelom S3, koji su umotani u film u bojama fabričkog sportskog odeljenja.

Baš kao i nedavna specijalna verzija Audija RS 6 Avant GT. Glavna stvar je da su inženjeri već podelili neke tehničke detalje.

Kamuflaža je toliko lagana da se spoljni rezovi mogu videti golim okom. Hečbek i sedan imaju različite branike sa različitim dizajnom za bočne delove. Rešetka hladnjaka je dobila velike ćelije umesto prethodnih proreza u obliku saća. Četiri prstena sa potpisom su se pomerila malo više do ivice haube, a farovi i zadnja svetla imaju novi LED uzorak. Inače, otprilike isto toliko promena očekuje se i kod mlađih (po činu) verzija modela A3.

Ažurirani Audi S3 zadržava četvorocilindrični turbo motor 2.0 TFSI, ali su njegova snaga i moment povećani sa 310 KS i 400 Nm na 333 KS i 420 Nm – baš kao i Golf R. Ovo je pomoglo da se vreme ubrzanja smanji za 0,1 sekundu na „stotke“ – sada 4,7 sekundi. Maksimalna brzina ostaje ograničena na 250 km/h. Sedmostepeni menjač S tronic je zadržan, ali su njegov odziv i brzina „paljbe“ pod punim opterećenjem udvostručeni.

Glavno tehničko ažuriranje bilo je pojavljivanje sistema Torque Splitter na zadnjoj osovini. Već je poznat iz još snažnijeg modela Audi RS 3 i uključuje pojedinačno ugrađene spojnice umesto tradicionalne, što omogućava da se kontroliše vektor vuče, prenoseći do 100% obrtnog momenta koji se isporučuje na zadnju osovinu na svaki od točkova. Audi RS 3 čak ima i drift režim, ali njegovo prisustvo u ažuriranom S3 još nije objavljeno.

Prednje vešanje Mekferson ima nove potporne ležajeve i čvršće viljuške. Zajedno sa ponovo kalibrisanim amortizerima i upravljanjem, ovo obećava poboljšani odziv i preciznost. Snažniji motor i agilna šasija zahtevali su efikasnije kočnice. I dalje su od livenog gvožđa, ali su diskovi povećani u prečniku (na 357 mm) i debljini (na 34 mm), a novi dvoklipni mehanizmi na prednjoj strani rade sa većim jastučićima za proširenje kontaktne površine. Zajedno sa Falkenom, osmišljene su posebne gume veličine 235/35 R19.

Zvanični datum premijere ažuriranih modela Audija S3 još nije objavljen.

AutoRepublika

(106)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments