1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi primerak modela Tesla Cybertruck prodat za 400 hiljada dolara
Prvi primerak modela Tesla Cybertruck prodat za 400 hiljada dolara
2

Prvi primerak modela Tesla Cybertruck prodat za 400 hiljada dolara

835
2
Podelite sa prijateljima:

Slušajući Ilona Maska kako svakih par meseci daje obećanja na račun novog modela Tesla Cybertruck, često sam bivao podsećan na čuvenog Delboja Trotera iz kultne serije „Mućke“. Delboj je imao običaj da kaže „Rodni, u ovo doba sledeće godine ćemo biti milioneri“, dok je Mask zvučao u stilu „sledeće godine ćemo početi sa isporukom“. I takođe prođoše skoro četiri godine prekršenih obećanja i još uvek nijedan primerak Cybertrucka nije na ulicama.

Ruku na srce, veliku ulogu u tome je igrala i epidemija prouzrokovana virusom korone, ali i bez toga, Mask je neko ko je često kršio obećanja. Ali baš kao što su Deboj i Rodni na kraju zaista postali milioneri, tako je i čekanje na drumsko izdanje ovog pikap kamioneta skoro došlo kraju. Naime, prvi serijski primerak je upravo promenio vlasnika za sumu od 400 hiljada američkih dolara.


Cybertruck je imao premijeru u novembru 2019. godine, a do sada je rezervisano približno dva miliona primeraka. Doduše, rezervacija ne znači da će te mušterije zaista kompletirati kupovinu, ali ako do toga dođe, američkom proizvođaču vozila će biti potrebno minimalno pet godina samo da napravi naručene primerke.

Prodati kamionet je, kako prenose izvori, legalan za uličnu upotrebu i samim tim se smatra prvim serijskim modelom. Napravljen je konkretno za aukciju gde bogataši šalju najveće ponude, a sav uplaćeni novac bude uplaćen za dobrotvorne svrhe.

Aukcija je inače organizovana u čuvenom automobilskom muzeju pod imenom Peterson u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, a voditelj te večeri je bio čuveni komičar, prezenter i kolekcionar četvorotočkaša Džej Leno. Sama ulaznica na aukciju je koštala 1.750 najmanjih zelenih novčanica, a oni koji su želeli da zakažu sto sa uslugom su morali da izdvoje čak 30 hiljada „zelembaća“ to veče.

To nam govori da su posetioci bili sama elita, pa glomazna cena za ovaj model i ne iznenađuje. Vest o prodaji je inače prvo objavljena na društvenoj mreži Twitter. Mediji su kontaktirali muzej s ciljem da potvrde takvu informaciju, ali su dobili odgovor da ovo udruženje ne sme da javno diskutuje o takvim vestima.


Muzej je inače ranije objavio reklamu da posetioci te večeri mogu da pošalju ponude i da postanu vlasnici Cybertrucka sa „malim brojem VIN“ (broj šasije). Međutim, u oglasu je takođe pisalo da će kupac dobiti „Cybertruck kada Tesla kompletira proizvodnju“. To bi u teoriji trebalo da znači da kupac zapravo nije sada dobio kamionet već je samo „zakazao“ priliku da mu vozilo bude isporučeno kada Tesla krene sa proizvodnjom.

Bez obzira šta je istina, očigledno je da bi serijska proizvodnja uskoro trebalo da startuje. Sve veći broj primeraka je uočen na javnim putevima tokom testiranja, a sam Mask je izjavio da će proizvodnja krenuti krajem ove godine dok je isporuka zakazana za proleće. Da, čekanju je zaista kraj…

AutoRepublika

(835)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

A, koja mu je redovna prodajna cena, ako je već objavljeno?

s mile

ok, prodali su br 1, ali gde su br 2, 3, 4….