1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija BMW-a X3 je na iskušenjima u Americi
Nova generacija BMW-a X3 je na iskušenjima u Americi
0

Nova generacija BMW-a X3 je na iskušenjima u Americi

255
0
Podelite sa prijateljima:

Čitajući omiljeni automobilski portal koji je u poslednje vreme baš proredio objave, naiđosmo na izveštaj o BMW-ovoj X3-ici u narednoj generaciji. Dakle, prijatelj redakcije ruskog portala Autoreview, a koji živi u Kaliforniji kao saveznoj državi Amerike, je poslao tek uslikane fotografije prototip primerka popularnog krosovera BMW-a iz D segmenta.

Očito je u pitanju testno vozilo i sigurno je da se radi o novoj iteraciji „trojke na štiklama“. Već je proteklo nekoliko meseci od kada snimatelji na različitim lokacijama uspevaju da uslikaju prototipove ovog vozila. Sada na ilustracijama imamo posla s verzijom iz palete M Performance (da ne bude zabune – nije reč o modifikaciji po imenu BMW X3 M). Verujemo da će ova varijanta nositi nalepnicu X3 M50. Naslovna ilustracija sadrži i jedan lako prepoznatljiv segment koji se tiče pretpostavke o tome kako će novajlija izgledati kada se folija skine.

Primetno je čak i kroz tamne folijedaje prednji kraj vozila izveden na isti način kao kod nedavno prikazane Serije 5. S druge strane, profil zadnjeg kraja više podseća na krosover koji smo nedavno testirali i koji nosi nalepnicu XM.

Što se tiče enterijera, tu nema nikakvih nedoumica i on će biti preslikan s taze modela Bavaraca. To podrazumeva novu arhitekturu s dva ekrana koji su objedinjeni i lišeni natkrivke. Za očekivati je da vidimo i dvokraki volan i multimedijalni sistem BMW OS 8.5. Uostalom, kako rekosmo, sve to već videsmo u nedavno lansiranim „bemvejcima“.

Nisu dostupne informacije o mehanici. Za sada ih zaista nema, ali je poznato da će paleta novog BMW-a X3 integrisati i lake i one ozbiljnije (priključne) hibride. Ne treba sumnjati ni u to da će stići i čisto električna modifikacija i ona će biti utemeljena na novoj arhitekturi Neue Klasse. Kako napisasmo, u objektiv je uletela veoma moćna mašina koja bi pod haubom trebalo da nosi linijski šestak iz porodice motora B58, a isto takav motor SUS pogoni i dopunjivi hibrid BMW 550 e xDrive.

Prezentacija novog BMW-a X3 bi trebalo da usledi sledećeg leta Gospodnjeg. Naposletku, još uvek aktuelni X3 je debitovao pre šest godina pod kodnom oznakom G01, dok je 2021. godine provučen kroz postupak zatezanja bora, pa nije ni čudo što se nazire skori kraj tržišne egzistencije.

AutoRepublika

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments