1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Bronco PHEV nišani Jeepa Wranglera 4xe
Ford Bronco PHEV nišani Jeepa Wranglera 4xe
0

Ford Bronco PHEV nišani Jeepa Wranglera 4xe

106
0
Podelite sa prijateljima:

O Fordu Broncu je Tomasović pisao nebrojeno puta. Jedan od omiljenih američkih terenaca sada bi trebalo da stigne i na ovu stranu Atlantika.

Fordov „džip“ ima sjajne argumente da pridobije kupce, iako se radi o modelu koji se nudi samo sa benzinskom verzijom opremljenom 2,7-litarskim biturbo V6 motorom EcoBoost sa 335 KS i ogromnih 563 Nm obrtnog momenta. Uz to nudi i pogon na sva četiri točka sa različitim režimima vožnje.

Što se konkurencije tiče, jedva da je ima, ali tu je jedan arhirival kojeg smo spomenuli u naslovu – Jeep Wrangler, koji se nudi i kao dopunjivi hibrid sa oznakom 4xe.

Nema grafičkih dokaza, špijunskih fotografija, ali postoje osnovane sumnje da Ford privodi kraju razvoj hibridnog plug-in Bronca, što bi bila velika novina. Tehnologija PHEV-a je nedavno stigla u novi Ford Ranger, a pikap deli istu platformu sa terenskim vozilom, tako da su šanse da taj sistem bude deo ponude za Bronco su velike..

Tehničko rešenje, kombinujući 2,3-litarski EcoBoost četvorocilindrični motor sa elektromotorom, proizvodi mnogo veću snagu od benzinske verzije, budući da termički motor već nudi 270 KS, i sa autonomijom u električnom režimu do 50 kilometara. Ukupna snaga sistema bi trebalo da iznosi oko 380 „konja“. Sve to je zanimljiva opcija, ali ne i jedina koju Ford razmatra, s obzirom da se razmišlja o električnom Broncu, koji bi stigao tek na kraju ove ili tokom naredne decenije.

Najvažnije je da je Ford uveren da električni Bronco ima budućnost, ali brend se suočava sa dva važna izazova: prvo, moraju imati moćne baterije sposobne da ponude do 650 kilometara sa jednim punjenjem. Drugi, složeniji i onaj koji zahteva dugotrajno razmišljanje, podrazumeva potpuno redizajniranje modela. Entoni Lo, Fordov globalni potpredsednik za dizajn, smatra da se „stajling trenutnog Bronca ne može preneti na električni zbog potreba za hlađenjem i aerodinamičkih zahteva“, ali ostavlja širom otvorena vrata električnom Bronku do 2030. godine.

AutoRepublika

(106)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments