1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Fiat 500e Gelateria je verzija za poslastičare
Fiat 500e Gelateria je verzija za poslastičare

Fiat 500e Gelateria je verzija za poslastičare

205
1
Podelite sa prijateljima:

Kada pomislite na korisnost, Fiat 500 je verovatno poslednje vozilo koje vam pada na pamet. Ipak, torinski brend, koji je borbu protiv sumornosti učinio svojim motom, preuzeo je obavezu da transformiše mali 500e u ultra-lagano i ekološko sredstvo za sladoledžije. Koncept izveden na britanskim ulicama, čiji će pristup sladoledarnicama biti sve teži zbog ograničenja saobraćaja. Oni koji su već na snazi u Londonu (ULEZ), trebalo bi da se primenjuju na četrnaest drugih engleskih gradova najkasnije do kraja naredne godine. Da li je Fiat 500e Gelateria kredibilna alternativa u ovom kontekstu?

Fiat 500e Gelateria se može pohvaliti da je najmanja poslastičarnica na svetu. Mora se reći da je teško biti kompaktniji od „ćinkvećenta“ kabrioleta jer je dugačak samo 3,63 m, širok 1,68 m i visok 1,53 m. Kompaktnost koja ne predstavlja problem za prodavce sladoleda jer bi mali Italijan mogao da servira oko 300 sladoleda dnevno zahvaljujući pravolinijskom rasporedu. Prosudite sami: suvozačko i zadnja sedišta su uklonjena da bi se konobar slobodno kretao u kolima, tacne sa smrznutim sladoledom su postavljene iznad ormana po meri u kojima se nalaze dva zamrzivača (30 l sladoleda), kao kao i dodaci kao što su čunjevi, kante, kašike, pa čak i ležaljke za kupce.

Ali to nije sve: kada se krov otvori, tenda u ukusnom retro stilu može se podići kako bi pružila hlad za konobara.

Teoretski domet od 320 km (WLTP), identičan onom kod klasičnog 500e kabrioleta zahvaljujući najvećoj bateriji od 42 kWh dostupnoj na ovom modelu. Dovoljno da izdrži ceo dan bez punjenja obilazeći omiljena mesta turista kojima su potrebne smrznute poslastice.

Fiat igra na kartu prefinjenosti i originalnosti. Ovaj 500e odlikuje bronzana oznaka Gelateria koja se nalazi na prtljažniku i blatobranima. Koncept, zasnovan na visokom završnom nivou La Prima, takođe i iznad svega ima ekskluzivnu dvobojnu karoseriju boje krema i svetloplave boje, sa odgovarajućim felnama, evocirajući duh italijanske Gelaterije pedesetih koja je takođe u putničkoj kabini gradskog automobila pretvorenog u putujuće mikro prodajno mesto.

Komandna tabla, koja je nasledila ovu krem nijansu, takođe ima stilizovano obeležje „Gelateria“ u bronzanoj boji. Fiat je čak otišao toliko daleko da je stvorio novi ukus inspirisan neponovljivim italijanskim sladoledom, napravljen od sastojaka kafe, čokolade i ovsenog mleka.

AutoRepublika

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Simpaticno ali ne bas mnogo efikasno u pogledu raspolozivog prostora.