1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Fifteen Eleven Design predstavio restomod Porsche 914
Fifteen Eleven Design predstavio restomod Porsche 914

Fifteen Eleven Design predstavio restomod Porsche 914

319
2
Podelite sa prijateljima:

Skoro tri godine od svog prvog objavljivanja, Fifteen Eleven Design sa ponosom predstavlja konačnu serijsku verziju svog restomoda Porschea 914. Firma za restauraciju otvorila je i knjige narudžbi za sportski automobil, koji je dizajniran i napravljen kao omaž jednom od najmanje popularnih modela u istoriji nemačkog brenda.

Projekat je prvi put predstavljen 2021. godine i u njegovom srcu je roudster sa motorom u sredini, sa krovom tipa Targa zasnovan na Porscheu Cayman S. To znači da se ispod haube nalazi 3,8-litarski bokser šestocilindraš, koji je prošao kroz opsežni reinženjering da oslobodi ubedljivih 380-400 konjskih snaga. Neke od nadogradnji uključuju ojačanu unutrašnjost, kovane klipove i Life Racing ECU (elektronska kontrolna jedinica). Ovo u prevodu znači više nego trostruko veće performanse u odnosu na standardni 914. Motor je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Upravljanje i kvalitet vožnje su stručno rukovani Reigerovim trosmernim podesivim amortizerima sa zavojima. Ove komponente, koje se često nalaze na svetskim reli automobilima, integrisane su u arhitekturu vešanja zasnovanu na Caymanu. Čeljusti sa četiri klipa Porsche Brembo, diskovi sa unakrsnim bušenjem i ventilacijom i kutija za pedale AP Racing sarađuju kako bi pružili poboljšane performanse zaustavljanja. Dodatne karakteristike obuhvataju regulacioni gas, prilagođeni izduvni sistem od nerđajućeg čelika, 18-inčne felne Fuchs i gume Michelin Pilot Sport 2.

Dizajnerski, Fifteen Eleven odbacuje originalne iskačuće farove i postavlja LED lampe za projektore. Pošto je motor Caymana hlađen tečnošću, u poređenju sa vazdušnim hlađenjem za originalni 914, kompanija je takođe morala da prilagodi prednji branik i haubu da napravi mesta za hladnjak i hladnjak za ulje. Pokretni krov je i dalje prisutan. Spoljašnji paneli su napravljeni od ugljeničnih vlakana.

Unutrašnjost restomoda 914 odražava sličan nivo zamršene pažnje, sa kožom po meri koja krasi kokpit i sedišta Recaro za poboljšanu udobnost. Redizajnirana pregrada nudi povećan prostor za noge. Svaka porudžbina je kreacija po meri, prilagođena željama kupca u pogledu boje i ukrasa, i dostupna je u konfiguraciji levog i desnog volana.

Knjige narudžbi za ovaj uzbudljivi novi Porscheov restomod su zvanično otvorene sa cenama koje počinju od 444.000 dolara.

AutoRepublika

(319)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kakva je to inspiracija primorala ljude da investiraju trud i novac u ovaj ruzni auto?!

Bungi

Ovaj restmod je estetski urađen totalno drugačije od pravca kojim bih ja išao.Prednji kraj bez visećih farova sa led lampama u stilu tamića je, totalni promašaj.Ja bih ga izveo da liči na modele 924-944.Branik u boji karoserije, ne crni.Sa boka , fuhsove felne su uredu, ali prevelike za 2 broja.Ubijaju eleganciju bočne siluete.Bočno proširenje za hlađenje motora i crna traka sa natpisom „porsche“ su uredu, ali…Bočni „B“ stub mora imati oblogu od crnog vinila, crnog kevlara, poliranog aluminijuma, inoksa ili sivkastog titanijuma.Mislim da bi se trebalo zadržati na crnoj boji zbog kontrasta sa ostatkom karoserije.Zadnji branik malo izvući, zaobliti i… Pročitaj više »