1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Renault se udružuje sa Volvoom kako bi lansirali „Teslu među kombijima“
Renault se udružuje sa Volvoom kako bi lansirali „Teslu među kombijima“

Renault se udružuje sa Volvoom kako bi lansirali „Teslu među kombijima“

132
0
Podelite sa prijateljima:

Odeljenje kamiona kompanije Renault i Volvo Grupe pokrenuli su novi startap koji ima za cilj da preokrene evropski sektor komercijalnih vozila naglavačke sa nizom visoko modularnih električnih kombija.

Nazvan Flexis, novi projekat ima za cilj da iskoristi rast potražnje za komercijalnim vozilima sa „nultom“ emisijom, za koju se očekuje da će rasti za 40% svake godine do 2030. godine.

„Ovo je neka vrsta Tesle među komercijalnim vozilima. Dakle, morate to da pogledate“, rekao je izvršni direktor Renault Grupe Luka de Meo.

Nova kompanija će početi da sklapa vozila u fabrici Renault u Sanduvilu u Francuskoj. Kombiji će biti veoma modularni i zasnovani na potpuno električnoj, takozvanoj platformi za skejtbord.

Kombi će imati niže ulazne tačke kako bi ulazak i izlazak bio lakši i brži. Imaće i prolaz do tovarnog prostora, tako da vozači neće morati da obilaze celo vozilo da bi došli do tereta. Sve ovo radi povećanja efikasnosti, što je ključno za kupce komercijalnih vozila.

Pored toga, Flexisova softverska platforma uključuje mogućnosti za učenje o rutama logističkih kompanija, uzimanje u obzir faktora kao što su pauze pri naplati i pojednostavljenje procesa ulaska novih vozača. Ovo je posebno značajno s obzirom na to da vozači u industriji imaju tendenciju da menjaju posao svakih 12 do 18 meseci, kaže izvršni direktor kompanije Flexis Filip Divri.

Pored Evrope, prema Divriju, brend će se fokusirati i na tržišta kao što su Brazil i Severna Amerika.

Renault i Volvo, koji imaju po 45 odsto udela u Flexisu, uložiće 300 miliona evra u naredne tri godine. Iako je preostalih 10 odsto kompanije trenutno u vlasništvu grupe CMA CGM, de Meo je rekao da traži još novih partnera.

AutoRepublika

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments