1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X7 drugog naraštaja stiže 2027. godine
BMW X7 drugog naraštaja stiže 2027. godine
1

BMW X7 drugog naraštaja stiže 2027. godine

404
1
Podelite sa prijateljima:

Deluje da je rukovodstvo kompanije BMW kao bavarskog proizvođača luksuznih vozila veoma zadovoljno rezultatima koje postiže veliki krosover kompanije X7. Sada stižu najave od strane anonimnih izvora iz Minhena da je u pripremi drugo pokolenje džina s povišenim klirensom. Stiže tokom leta 2027. godine i nosiće kodnu oznaku G67.

Novi X7 će takođe biti utemeljen na poznatoj arhitekturi CLAR, što će reći da će propustiti dolazeću platformu nazvanu Neue Klasse. To praktično znači da će električne verzije X7-ice i dalje deliti mehaničke komponente s drugim konvencionalnim modelima Bavaraca, baš kao i aktuelni i4 i i7. Takođe, odluka omogućava ugradnju različitih pogonskih sklopova – od dizela do električnih. Da li će dizela i dalje biti, to ostaje tek da vidimo, ali tehnička mogućnost postoji.

Nema sumnje da će grdosija zadržati popularnu jedinicu od 3,0 litre sa šest cilindara u liniji i V8 zapremine 4,4 litra. Međutim, ono što je već sada izvesno jeste to da neće biti priključnih hibrida. Najprestižnija modifikacija X7 M60 (primetite da nedostaje slovo „i“ u indeksu – kako smo to već i najavljivali) se oslanja na motor TwinTurbo kodne oznake S68, dok X7 xDrive40 koristi agregat s indeksom B58 3.0. Evropljani neće dobiti priliku da kupe vozilo s motorom V8, Amerikanci s druge strane hoće.

Budući iX7 će se oslanjati na najsavremeniju baterijsku tehnologiju Gen6, a koja će doneti domet od oko 650 kilometara. Novi BMW iX7 će takođe biti opremljen i najsvežijim informativno-zabavnim sistemom po imenu BMW iDrive, a koji će nastaviti da nudi velike ekrane i sve manje dugmića. Elektronska pomagala će po broju i kvalitetu biti dovoljna da omoguće novajliji da se prodaje uz etiketu trećeg nivoa autonomije.

Ne zna se kakav stil će promovisati X7 druge generacije, ali mudro je očekivati da krupnih izmena ne bude. Dakle, čekamo kockasti, praktičan i prostran SUV koji će moći da preveze do sedam putnika. Nikakav poseban stilski futurizam nije najavljen, za razliku od modela utemeljenih na arhitekturi Neue Klasse, mada će BMW X7 G67 s njima deliti neke dizajnerske momente. Ne znamo hoće li novitet ostati veran konceptu dvodelnih farova. Nekima se dopada, brojni su i hejteri.

Testirali smo X7 u trolitarskoj benzinskoj i dizel varijanti, u narednih nekoliko dana ide i testna komparacija između restilizovane X7-ice i isto takve X5-ice, dok ćemo na jesen pisati o utiscima iz vožnje modifikacije s motorom V8.

AutoRepublika

(404)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Međutim, ono što je već sada izvesno jeste to da neće biti priključnih hibrida.“

Ko zna, daleko je 2027.

p.s dobra ona fotografija.