1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. ACEA predviđa pad prodaje automobila u EU
ACEA predviđa pad prodaje automobila u EU
0

ACEA predviđa pad prodaje automobila u EU

135
0
Podelite sa prijateljima:

Prodaja automobila u Evropskoj uniji će verovatno pasti za 1 odsto u 2018., smatra industrijska asocijacija ACEA, upozorivši da striktnija regulativa vezana za emisiju izduvnih gasova i Brexit predstavljaju glavnu pretnju.

Prošle godine, broj registracija novih putničkih automobila je porasla za 3,4 odsto, četvrtu godinu uzastopno, dostignuvši više od 15 miliona vozila po prvi put od 2007.

Predsednik ACEA-e, harizmatični Karlos Tavarez, koji je takođe CEO PSA grupe, okrivio je novu EU regulativu u vezi sa emisijom ugljen-dioksida kao glavni faktor usporenja prodaje, kao i odsustvo predvidivosti tržišta zbog izlaska Velike Britanije iz evro bloka.

„Pred temeljnu promenu EU regulative koja je pred nama, prvenstveno što se tiče novih ciljeva u vezi sa CO2 emisijom za automobile i vanove, uz pretnju prouzrokovanu Brexitom, oporavak je na staklenim nogama“, izjavio je on. Portugalski biznismen je takođe rekao da predlozi Evropske komisije koji nalažu promociju vozila sa niskom emisijom, „nisu u dovoljnoj meri razmotrili druge alternative“ pored električnih automobila.

ACEA smatra da period tranzicije vezan za Brexit treba da bude više od tri godine umesto manje od dve kako je prethodno predviđeno.

„To predstavlja teškoću za našu industriju u smislu donošenja odluka oko investicija, a da ne znamo šta nas čeka iza ugla“, rekao je Tavarez.

ACEA je saopštila da će dodatno vreme omogućiti poslovanju da se „prilagodi novoj realnosti i omogući da ključni objekti, poput infrastrukturnih, budu izgrađeni na nivou koji može da se nosi sa dodatnim zahtevima.“

 

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments