1. Home
  2. Vesti
  3. S kojim cenama je MG ušao na rusko tržište?
S kojim cenama je MG ušao na rusko tržište?
1

S kojim cenama je MG ušao na rusko tržište?

2.79K
1
Podelite sa prijateljima:

Ovo je bila jedna od neočekivanih premijera na sajmu automobilske industrije MIMS koji se održava ovih dana u Moskvi. Prvog dana izlaganja nisu ni bili prikazani automobili marke MG, isporuka je kasnila, dok su prva dva primerka isporučena na štand direktno iz kamiona koji je dopremio prvi kontingent vozila ovog brenda u Moskvu.

Inače, izvorno britanska marka MG (Morris Garages) je od 2009. godine u posedu kineskog koncerna SAIC-a, koji nije žurio da nastupi i na ruskom tržištu. Prema nezvaničnim informacijama, u tome su ga sprečavali strateški partneri Volkswagen i GM, s kojima su Kinezi ozbirno sarađivali u Kini tokom podužeg perioda u prošlosti. Međutim, niko nije sprečio izvoz automobila u Rusiju, ali preko posredničkih kompanija

Distributer vozila marke MG za teritoriju Rusije, firma InTelGo Cars je već u poslu uvoza automobila različitih firmi, naravno u nezvaničnom formatu. Kompanija poseduje jedan maloprodajni centar u Moskvi, dok je drugi salon u pripemi. Dodatno, uprava merka još neke lokacije širom države. Namera uvoznika jeste da obezbedi usluge servisiranja vozila ove marke, dok je planirani garantni period za vozila iz ove priče na nivou od tri godine ili 100 hiljada kilometara, pa šta prvo istekne.

Kako bilo, na štandu su dva modela. Beli automobil je krosover MG One iz 2021. godine. Po veličini je blizak Tiguanu iz Volkswagena. Dugačak je 4.579 milimetara, međuosovinski razmak je 2.670 mm. Ali, enterijer MG-a je više skučen, posebno u drugom redu, dok je zapremina prtljažnika skromnih 336 litara. Kabina je dekorisana u sportskom tonu i donosi kvalitetne materijale.

MG One je čak i u Narodnoj Republici Kini opremljen samo jednim motorom. To je čuveni 1,5-litarski turbobenzinac sa 181 konjskom snagom i transmisijom tipa CVT. Pogonski točkovi su pričvršćeni na prednjoj osovini, dok je nazad nezavisno oslanjanje. Kako bi se držala veza s imidžom marke MG, instaliran je režim vožnje Super Sport, a koji se uključujue pritiskom na veliki taster lociran na obruču upravljača. Cena modela MG One na ruskom tržištu kreće od 27,6 hiljada evra.

Drugi izloženi model pripada formi liftbeka i zove se MG 7 Trophy+. „Sedmica“ je u Kini debitovala pre oko godinu dana i posala je perjanica u gami. Model s petoro vrata je dug 4.884 milimetara i krasi ga agressivan dizajn, vrata lišena okvira za prozorska stakla, a isto tako i povelik prtljžanik, iako mu je deklarisana zapremina svega 375 litara. Enterijer nije prostran koliko bi se dalo zaključiti na temelju dužine vozila, ali, i ovde su upotrebljeni odlični materijali u unutrašnjosti (spram očekivanja).

MG 7 se na matičnom tržištu nudi s jednoipolitarskim motorom koji razvija 188 konjskih snaga, a isto tako i sa 2.0-litarskim turbobenzincem koji proizvodi 261 konjsku snagu. Verzija Trophy+ je izložena i ona je najskuplja u asortimanu. Nudi dvolitarski agregat, devetostepenu automatsku transmisiju i prednji pogon. Tu je i elektronski kontrolisano zaključavanje diferencijala i sistem ogibljenja s prilagodljivim amortizerima. Za tako skockan liftbek je potrebno izbrojati 44,8 hiljada evra, dok je jednostavnija modifikacija MG 7, dostupna Rusima već od 34 hiljade evra.

Prvi kontingent vozila marke MG je već na putu za Rusku Federaciju. U planu su i drugi modeli MG-a, pa se očekuje kompaktni sedan MG 5 i on će stajati 20,5 hiljada evra, dok će liftbek MG 6 koštati najmanje 25,4 hiljada evra. Najzad, električni heč nazvan MG Mulan će se prodavati za minimalno 36.080 evra.

AutoRepublika

(2791)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Đura se gura

Kinezi stizu ne zato sto ih volimo vec zato sto ipak imaju najacu infrastrukturu na svetu a posle njih i Indija.Kina ce biti direktan izvoznik a Indija ce biti sto je nekada bila Kina jer ce u nju kao zemlju sa jeftinijom radnom snagom ulagati svi, vec viđeno.Za nas je to i dobro jer je sustina da se voze jeftinija nova vozila a ne samo polovna.2010god. Punto je u osnovnoj varianti kostao 5500-6000e a dacija oko 7000e danas najeftiniji auto je oko 12000 a u Aziji neuporedi vo jeftinije.