1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Opel ponovo smanjuje broj radnih sati u fabrikama
Opel ponovo smanjuje broj radnih sati u fabrikama
0

Opel ponovo smanjuje broj radnih sati u fabrikama

232
0
Podelite sa prijateljima:

Opel planira da dodatno smanji proizvodnju u fabrici u Riselshajmu.

Nemački proizvođač, koji pripada PSA grupi, redukovaće proizvodnju sa 42 na 35 automobila po satu. Prošlog meseca je došlo do smanjenja na 42 primerka, saopštila je VRM Gruppe, koja izdaje nekoliko lokalnih novina.

Dotični planovi još uvek nisu zvanično odobreni.

Opel proizvodi Insigniju i Zafiru u Riselshajmu, pored Holden Commodorea i Buick Regala.

Da podsetimo, PSA grupa je otkupila nemačkog „gubitaša“ i sestrinski Vauxhall od GM-a prošle godine, za 2,6 milijardi dolara. Šef PSA, Karlos Tavarez, poznat po svojim veštinama da od posrnulog preduzeća napravi uspešan entitet, pokrenuo je program uštede troškova u Opelu, koji je gubio milijarde dolara godišnje pod General Motorsovim kormilom. PSA je saopštila da namerava da povrati profitabilnost Opela do 2020., a to je ostvareno već u prvoj polovini ove godine.

VRM je takođe izvestio, citirajući interne beleške upućene zaposlenima, da je uprava fabrike zatražila sedam, takozvanih „koridor dana“, između 1. i 29. oktobra. U prevodu to su dani kada nema proizvodnje.

Opelov portparol je izjavio da grupa redovno prilagođava proizvodne planove u fabrikama, odbivši da pruži preciznije informacije.

 

(232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments