1. Home
  2. Vesti
  3. Geely koristi marku Maple i za benzince, a ne samo baterijske modele
Geely koristi marku Maple i za benzince, a ne samo baterijske modele
1

Geely koristi marku Maple i za benzince, a ne samo baterijske modele

225
1
Podelite sa prijateljima:

Geely Holding je u život vratio “uspavanu” marku Maple još tokom 2020. godine, a tada je objavljeno da će ona biti korišćena za označavanje relativno prostih i pristupačnih električnih vozila. I zaista, od tada su pod ovom značkom na tržište plasirana tri električna modela. Pred Kinezima su se našli kompaktni SUV s oznakom Maple 30X, zatim minivan Maple 80V,  kao i sedan Maple 60S. 

Ali sada, u skladu s „najboljom tradicijom“, poslovni model kineskih industrijalaca je izmenjen, pa je i koncept koji predviđa korišćenje marke Maple kao električnog brenda revidiran, a četvrti model koji vidimo pokreće motor s unutrašnjim sagorevanjem. Benzinski!

Novi krosover Maple X3 Pro zapravo uopšte i nije nov. U pitanju je već viđeni SUV s petoro vrata, a koji je poznat pod imenom Geely Vision X3 Pro, samo što je ovaj put došao s amblemom druge marke i s izmenjenim bedžom. Iako nema zvaničnog objašnjenja ovog poteza, kineski mediji sugerišu da je rukovodstvo grupacije Geely iskazalo opredeljenje da sve pristupačne i proste modele upakuje pod marku Maple. Na taj način veruju da će ojačati imidž matičnog brenda Geely, a da će Maple postati ulaznica u svet četvorotočkaša koje je konstruisao pomenuti veliki holding iz najmnogoljudnije zemlje na svetu.

Što se tiče samog vozila, možemo reći da se SUV Maple X3 Pro s promenom brenda uopšte nije izmenio. Čak ni rešetka hladnjaka nije dotaknuta, to jest stil je ostao isti kao na odnosnom Geeliju. Stilisti nisu dotakli čak ni rešetku hladnjaka.

Dakle, automobil dužine 4.005 milimetara je i dalje pogonjen prostim atmosferskim benzincem koji iz radne zapremine od litre i po izvlači 109 konjskih snaga. Pogonski točkovi su na prednjoj osovini, a konjica do njih stiže tako što se aktivira i petostepni ručni menjač, dok kupac može da izabere i varijator umesto „šaltača“. Zadržani su čak i isti paketi opreme, a biće ih tri.

U gami patronskog brenda Geely, ovaj model o kom jutros pišemo je ostao kao jedan od najjeftinijih i njegove cene se kreću od 7,5 do 10,3 hiljada američkih dolara. Pretvaranje u proizvod marke Maple će kupcima doneti još nižu cenu, a koliko tačno, znaćemo sredinom maja. Najverovatnije je da će rebrendiranje zahvatiti uskoro i ostale modele marke Geely.

AutoRepublika

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

Jos samo da saznamo zasto se kineski brendovi ne prodaju u Srbiji. A morali bi, bili bi bez konkurencije.