1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen enterijer Golfa Mk8 – električna verzija u igri dok je ona s troje vrata eliminisana
Predstavljen enterijer Golfa Mk8 – električna verzija u igri dok je ona s troje vrata eliminisana
1

Predstavljen enterijer Golfa Mk8 – električna verzija u igri dok je ona s troje vrata eliminisana

1.20K
1
Podelite sa prijateljima:

Još samo par dana nas deli do lansiranja osme generacije Golfa. Samim tim, Volkswagen se trudi da novi model označi kao veliki korak u istoriji ovog modela.

Premijera je zakazana za 24. oktobar u Volfsburgu, u sedištu kompanije, i upavo s tog mesta će stići sve informacije vezane za nemački i evropski bestseler. Do tada, evo i prvih oficijelnih detalja.

Volkswagen je danas objavio intervju s Karlhajncom Helom, čovekom odgovornim za razvoj Volkswagenove serije kompaktnih automobila, u okviru kojeg nam daje prvi uvid u automobil, koji bi trebalo da inspiriše još jednu generaciju.

Na prvom mestu, Hel je rekao da će Golf Mk8 preuzeti genetiku predaka kada je dizajn u pitanju (u šta nismo ni najmanje sumnjali), uprkos tome što će je agresivnije pojave, koja podseća na Scirocco.

Zatim, novajlija će označiti Golfov ulazak u digitalno doba, s novim, ali za sada neobelodanjenim operativnim konceptom i serijom naprednih sistema vozačke asistencije u okviru Car-2-X komunikacionog koncepta.

Na kraju, tu su pogonski sistemi. Kao što je i ranije bio slučaj, novi Golf će se u velikoj meri osloniti na TSI motore, gde će svi biti upareni s automatskom transmisijom. eTSI varijante, kao i e-Hybridi, takođe će biti u igri.

Hel je takođe potvrdio i električnu varijantu novog Golfa.

S marketinške tačke gledišta, Volkswagen će pokušati da smanji broj dostupnih verzija, i to na taj način što će odustati od tržišno manje uspešnih paketa. Najveća promena u odnosu na aktuelnu generaciju je eliminacija modela s troje vrata.

AutoRepublika

(1203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZER

Golf je uvek imao gotovo vrhunske enterijere (sem petice i trojke mozda), ali ono sto me interesuje sada je kako ce volkswagen grupi naklonjeni mediji sada komentirasati to sto VW kao i PSA uklanja dugmice, pa se cak i klimom upravlja preko ekrana. Uvek neki englez dodje pa se pravi pametan kako je tesko pritisnuti dugme da se udje u podesavanje za klimu i kao to VW jednostavno i klasicno rešava.

Sto se tice eksterijera imam osecaj da ce da upropaste najpogodjeniji Golf svih vremena… 7icu