1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Ioniq 5 ima novu verziju u Norveškoj
Hyundai Ioniq 5 ima novu verziju u Norveškoj
9

Hyundai Ioniq 5 ima novu verziju u Norveškoj

281
9
Podelite sa prijateljima:

Hyundai Ioniq 5 je jedan od najupečatljivijih električnih modela na tržištu, a ulog u ovaj model se dobro isplatio Korejcima, posebno u Norveškoj, gde je bio lider u prodaji od svog lansiranja pre dve godine.

Kompanija namerava da zadrži vođstvo na duže staze predstavljanjem nove, jednostavnije i jeftinije verzije, sa kojom će doći do više kupaca. Strategija za preuzimanje električnog tržišta u skandinavskoj zemlji naziva se Hyundai Ioniq 5 Advanced, koji preuzima funkciju osnovnog modela u asortimanu krosovera sa „nultom“ emisijom štetnih gasova za koji ogromna oprema nije jedna od najistaknutijih preferencija u pogledu vremena za kupovinu automobila.

Ali, ima visoku autonomiju sa jednim punjenjem, jer u podu karoserije ima bateriju najvećeg kapaciteta dostupnu u modelu, sa 77,4 kWh. Nova verzija je zasnovana na već dostupnoj verziji Ioniqa 5 Long Range, dostupna i sa jednim elektromotorom smeštenim pozadi od 170 kW (228 KS) i sa maksimalnim dometom od 507 kilometara ili verzijom sa dva elektromotora snage 234 kW (305 KS) i pogonom na sve točkove, ali na štetu dometa koji iznosi 385 kilometara.

Uprkos svom najosnovnijem karakteru, snage ne nedostaje, a ne manjka ni opreme, jer Hyundai Ioniq 5 Advanced zadovoljava sve i više od onoga što je potrebno i traženo među norveškim kupcima, bez odustajanja od najnaprednije tehnologije u svakom pogledu, koja uključuje inteligentne amortizere SFD, prilagodljivo vešanje na svakom točku koji se automatski prilagođava na osnovu frekfencije tla, smanjujući nagib karoserije.

Verzija Cena
IONIQ 5 Long Range RWD 41.699 €
IONIQ 5 Long Range AWD 45.164 €

AutoRepublika

(281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Pod znakom pitanja je njegovo liderstvo u prodaji u Norveskoj pored Tesle i kineskih firmi.

BB

Po ovoj cijeni bih da i ja kupio…

Samo mi nekako prevelika razlika dometa u verziji RWD i AWD 🤔

Izmenjeno 10 meseci pre od strane BB
S mile

RWD, za manje para, a vise uzivanja u voznji…👍

Zoca

U Norveskoj je Tesla 3 32 hilj. eura.😃

BB

A Y?

Zoca

Oko 520 hilj.Norv.kruna sto je oko 45 000 eura.Tamo je raj za e-vozila,mnogi su jeftiniji nego u samoj Kini ,gde se proizvode .Pisano je na A.R.ranije o tom apsurdu.Oni su jaki i bez E.U.😄

Izmenjeno 10 meseci pre od strane Zoca
BB

Tamo je jako visok porez na SUS vozila, pa kad se oslobode dojela dažbina, onda električni budu jeftiniji nego SUS. Dakle nije da daju subvencije već manje poreza uzimaju za strujaće…

Tikola Nesla

Znači, prikriveni dildaš! Pa čemu mi ovdje sve ove godine vodimo antidildo politiku!?
S kim ja pravim državu !?

BB

Ja živim u zemlji koja izvozi električnu energiju 😜